ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

Cinc aliments que es tornen tòxics si es recalenten

L'ús del microones està massa estès
Els espinacs i els ous poden ser tòxics si es recalenten. | Málaga en la mesa

 

Sempre és útil guardar una mica del que ha sobrat al menjar per picar entre hores o simplement per no gastar tant en la compra. El microones s'ha convertit en un electrodomèstic imprescindible en el nostre dia a dia, però no tots els aliments tenen la mateixa reacció química quan entren al «micro». Les temperatures intermèdies poden fer malbé alguns menjars, així que pren nota perquè aquests cinc poden resultar fins i tot perjudicials per a la salut si es recalenten.

Espinac, api i remolatxa: Molt de compte amb aquests productes, ja que els nitrats presents en ells poden tornar-se cancerígens si es recalenten. 

 

Ous i xampinyons: Si s'escalfen per segona vegada, poden produir mal de panxa, i per tant és millor prendre'ls freds si han sobrat.

Pollastre: La composició de les proteïnes presents al pollastre poden veure's alterades si passen pel microones. A més, el sabor i les seves propietats ja no seran les mateixes. És recomanable escalfar-ho a baixa temperatura o menjar-ho fred.

 

Patates cuinades: Els canvis de temperatura en aquest aliment poden generar la toxina botulímica, a més de disminuir el seu sabor i propietats. Encara que estiguin fredes, també poden servir per a amanides i purés.

 

Arròs: Aquest cereal pot contenir bacteris resistents a la cocció, i si s'exposa a les ones intermèdies del microones, aquests bacteris es poden multiplicar causant diarrees i vòmits.