Els cinc aliments que mai has de menjar caducats

Entre ells es troben la carn, els ous i alguns menjars cuinats

Cinc aliments que podrien fer-te patir si els menges caducats | cedida

Tant el menjar de llauna com els aliments frescs tenen data aconsellada de consum, i al final d'aquesta acostumem a tirar els aliments, encara que de vegades els veiem amb bon aspecte i decidim aprofitar-ho perquè no ens agrada gens haver de tirar el menjar. Comprem més del que devem, se'ns oblida al fons de la nevera o simplement no ens ve de gust i es fa malbé. De vegades no està malament no fer cas a la data recomanada, però cal tenir especial cura amb aquests cinc aliments:

Carn Fresca

Els productes frescs envasats s'han de consumir exclusivament abans de la data, com és l'exemple de les salsitxes o les hamburgueses, ja que són carn crua. Una vegada passada aquesta data, podria estar contaminada per bacteris, i si ets dels que la congela, fes-ho a la temperatura ideal, doncs una mala refrigeració podria causar salmonel·la.

Ous

Solen durar 28 dies, exactament des que les surten de la gallina fins que els podem consumir. No se'ns ha de passar pel cap menjar-los en mal estat, amb la qual cosa si ja has tirat l'envàs i no estàs segur de quant temps porten en la nevera, fes el truc del test de l'aigua. Per a això, posa-ho en un recipient amb molta aigua, i si flota, tira-ho a la brossa.

Carn vermella

S'ha de consumir abans que compleixi la seva data de caducitat per evitar el risc d'intoxicació alimentaria. Per assegurar-te del seu bon estat, revisa que el seu color sigui vermell viu i la seva olor no desperti els teus dubtes de si hauria de ser consumit o no.

Peix

Si ha passat la data de caducitat, no intentis cuinar-ho de cap manera, doncs podria generar-se en ell el bacteri listeria, que podria arribar a generar listeriosis, una infecció greu que afecta el sistema immunològic, afeblint-ho greument.

Plats cuinats

Moltes vegades fem menjar i ens sobra per molts dies, però devem anar amb compte que els aliments no estiguin passats, doncs pot causar una intoxicació alimentària per bacteris com el Staphylococcus. Cal anar amb compte amb la maionesa, l'arròs i les postres, doncs són l'origen de molts bacteris.


Comentaris

envia el comentari