Cinc consells per dormir bé quan la calor és insuportable

Es tracta de passos senzills que poden ajudar a passar les nits més pesades de l'estiu

Cinc consells per dormir bé quan la calor és insuportable Foto: Getty Images

A l'estiu pugen les temperatures i moltes nits la calor ens fa la vida impossible. Agafar el son es converteix en un veritable repte i passen hores fins que no ho aconseguim. Però existeixen alguns trucs que poden ajudar-te en aquesta tasca. T'expliquem cinc d'ells, recollits per farodevigo.es:

1. Aprofita la foscor: És important que la nostra habitació estigui tant temps com sigui possible a les fosques. D'aquesta manera, ni els rajos de sol que entren a través de la finestra ni la llum escalfen el nostre dormitori. Si no pots fer-ho durant gran part del dia, intenta abaixar les persianes durant les hores de més calor.

2. Aigua freda: Una dutxa freda abans de ficar-te al llit t'ajudarà a descansar, però no congelada perquè llavors el cos generaria calor. Si et fa mandra dutxar-te, també pots provar de rentar-te les mans amb aigua freda, ja que tenen una gran quantitat de venes i t'ajudarà a refrescar tot el cos.

3. Sopa alguna cosa picant: El menjar picant fa que suem més, i a través de la suor expulsem la calor, encara que no és recomanable prendre un sopar molt copiós, ja que la digestió farà que ens costi dormir. És aconsellable sopar almenys dues hores abans de ficar-se al llit.

4. Dorm a baix: Si vius en un habitatge de més d'una planta, recorda que l'aire calent puja i que l'aire fred s'acumula a les zones baixes.

5. Fica els llençols en la nevera: Pots introduir la roba de llit i el pijama en una bossa de plàstic, ficar-ho tot en el refrigerador, deixar-ho dins i treure-ho una hora abans d'anar a dormir, d'aquesta forma, el llit estarà més fresca i et costarà menys adormir-te.


Comentaris

envia el comentari