ÚLTIMA HORA

Sanitat confirma més de 8.500 nous casos de coronavirus des de divendres

ÚLTIMA HORA

👑 Joan Carles I decideix marxar d'Espanya

Cinc coses que ens engreixen sense saber-ho

Algunes d'elles semblen inofensives però enganyen la nostra ment i produeixen l'efecte contrari al que volem

Sopar tard i anar a dormir encara més tard influeixen al nostre metabolisme. | cedida

És de domini públic que per a perdre pes les úniques coses que són veritablement de fiar són fer dieta i exercici físic. Tot i així, a vegades ens costa perdre pes i no entenem per què si estem fent tot el que hauríem de fer. Si no tenim en compte alguns factors mèdics com els problemes de metabolisme, la resposta al perquè no perdem pes la podem trobar a elements de la nostra vida que semblen no tenir res a veure però que enganyen al nostre cervell i acaben produint l'efecte contrari al que volem.

1. Tenim massa confiança en 'apps' per aprimar-se

Quantificar el nostre esforç físic mitjançant aplicacions mòbils pot generar una sensació de poder i confiança que a vegades se'ns pot tornar en contra. Molt sovint, aquestes aplicacions no són del tot fiables, especialment si les utilitzem a través de polseres intel·ligents, i poden fer que ens confiem massa en l'esforç que creiem que estem fent sense arribar a exigir-nos més. Les polseres intel·ligents poden ser la tercera revolució digital després dels telèfons mòbils i les tablets, però no hem de refiar-nos sempre de les dades que ens proporcionen.

2. Consumir massa productes light

Un estudi de l'Escola de Medicina de la Universitat de Texas, als Estats Units, ha confirmat que les persones que prenen dos o més productes light al dia tenen una talla de cintura més gran que aquells que no ho fan. Tot i que no s'han establit motius clars del perquè, tot apunta al fet que enganyem al nostre cervell i acabem menjant més del necessari per a satisfer les calories que no hem pres per una altra banda. És a dir, ens permetem consumir dos productes light en comptes d'un de normal pensant que equivalen al mateix nombre de calories, però sovint aquesta equivalència no existeix.

3. No hem d'evitar l'esmorzar

Algunes persones pensen que no esmorzar és una bona mesura per a perdre pes, ja que ajornem la ingesta calòrica fins a altres hores del dia. A vegades, l'estrès, la falta de temps al matí o la manca de gana a primera hora també influeixen a evitar el que molts experts consideren el menjar més important del dia, i això afecta el metabolisme i al nostre desenvolupament al llarg del dia. Segons l'«Estudio Aladino», elaborat per l'Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición, el 10% dels nens espanyols no prenen res per esmorzar a casa i només el 3,3% realitzen un esmorzar complet i saludable abans de començar la jornada.

No fer l'esmorzar no és tan important quant a l'energia que no tenim durant el matí, sinó que afecta la gana que passem durant tota la jornada i ens obliga a menjar en més quantitat als altres menjars del dia. Per aquesta raó, l'esmorzar ha d'incloure productes variats com fruita, productes lactis, cereals i fruits secs, i en una quantitat que ens deixi satisfets durant el matí però sense que ens impedeixi desenvolupar la nostra jornada amb normalitat.

L'esmorzar és el menjar més important del dia. | cedida

4. Sopar tard

Aquest és un element molt estès a tota Espanya i té molt a veure amb els nostres hàbits de vida en general. A diferència de la resta d'Europa, on organitzen la jornada en funció dels cicles naturals de llum solar, a Catalunya realitzem l'últim menjar del dia molt tard, a vegades fins i tot just abans de marxar a dormir, i això impedeix que fem la digestió d'una manera correcta i que cremem parts de les calories que acabem d'ingerir. Alguns experts recomanen que l'últim menjar de dia hauria de realitzar-se entre tres i cinc hores abans d'anar a dormir, i hauria de consistir en un plat lleuger de ràpida digestió que no provoqui, a més, problemes d'insomni.

5. Anar a dormir encara més tard

Directament relacionat amb el punt anterior, nosaltres comencem a sopar quan els nostres companys europeus ja comencen a ficar-se al llit, un fet que provoca anem a dormir molt més tard del que hauríem de fer i que desaprofitem els cicles de llum naturals, perdent diverses hores de nit durant les quals el cos hauria d'estar ja en repòs. A més, nombrosos estudis assenyalen que l'hora a la qual marxem a dormir influeix directament a la quantitat de calories que cremem durant la jornada. Aquells que es fiquen al llit més tard tenen tendència a consumir més calories durant el dia, i per tant mengen aliments amb més contingut calòric que aquells que van a dormir aviat.


Comentaris

envia el comentari