Les cinc empreses més antigues de Catalunya

Les hi ha de tot tipus

Les cinc empreses més antigues de Catalunya. | J. Vilaseca

 

Hi ha empreses a Catalunya que potser no són tan conegudes com Zara, però en canvi es caracteritzen per gaudir d'una trajectòria centenària i fins i tot mil·lenària, segons Forbes. Sorprenen algunes de la llista que compten amb mil·lennis d'història. A continuació teniu les cinc més destacades:

1. Codorniu

Va néixer el 1551 quan Jaume Codorníu va decidir dedicar-se a la producció de vins i un segle després es van fer amb la masia on hi ha els cellers. S'han consolidat amb els anys i han adquirit noves reserves.

2. J. Vilaseca

El paper era un bé molt necessari el 1714, i es fabricava amb aigua i trossos de tela. L'empresari Vilaseca va començar la seva humil trajectòria a Capellades, i avui són més de 600 les referències que produeix.

3. Goma Camps

  

4. La Farga Lacambra

Empresa fundada l'any 1808, aquesta companyia és llegendària per la seva producció de productes de coure. Es dediquen al mercat ferroviari, el d'automòbils i canonades. Es va fundar en la Barceloneta, encara que actualment se situa a Les Masies de Voltregà.

5. Laboratorios Uriach

Es tracta de la farmacèutica més antiga d'Europa. Es va crear l'any 1838 i té seu a Barcelona. La gestiona la família Uriach i aposta per l'elaboració de genèrics i medicaments sense recepta.


Comentaris

envia el comentari