Cinc famílies de refugiats sense habitatge alerten que han de marxar de la Casa Bloc de Sant Andreu

Els refugiats s'han reunit amb un representant de la Direcció General per a la Immigració per explicar la seva situació
Refugiats | Cedida

 

Cinc famílies de refugiats que viuen a la Casa Bloc de Sant Andreu, a Barcelona, denuncien que tenen dificultats per buscar-se un habitatge i que es veuen abocats a quedar-se al carrer, ja que han acabat la primera fase del programa estatal d'acollida i en la segona fase han de buscar-se un habitatge. Els refugiats han reclamat solucions a la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, que els assegura que cap família no es quedarà al carrer.

Les cinc famílies han estat acollides des de fa aproximadament un any a la Casa Bloc de Sant Andreu. Durant aquest temps han estat tutelats per l'Estat, però a partir d'aquest mes de maig s'han d'acollir a la segona fase, en què hauran de trobar un habitatge. Segons el programa, aquest habitatge l'han de trobar pel seu propi compte o amb l'ajuda d'algunes ONG, i no pot superar els 670 euros, que són els diners que l'Estat ofereix com a ajuda. La gran majoria de refugiats es troben que a la ciutat de Barcelona els preus de lloguer són més elevats i tenen molts problemes per llogar pisos perquè no tenen feina ni cap tipus d'ingrés. És per això que han lliurat una carta a la Secretaria d'Igualtat, Immigració i Ciutadania, en què per part de l'organisme els han emplaçat a una reunió el dimarts 2 de maig amb un representant del Comitè de Persones Refugiades, Oriol Amorós.

 

D'altra banda, el govern català ha atès totes les peticions de les cinc famílies i assegura que trobaran solucions per a cadascuna d'elles. Els han recordat que estan sota un programa estatal i que, per tant, no els poden oferir cap aval. La Generalitat de Catalunya, davant aquesta situació, ha exigit a l'estat que no es desresponsabilitzi i que atengui les persones que necessitin ajuda. En la pròxima reunió del dimarts 2 de maig, la Generalitat preveu oferir solucions, en què molt probablement una d'elles sigui reubicar als refugiats de Barcelona a municipis on els preus d'habitatge siguin més econòmics.