IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Cinc hàbits que no sabies que són pitjors que fumar

Deixar el tabac és difícil, però aquests altres costums també

Fumar és nociu per a la salut, però hi ha més hàbits igual de negatius | Cedida

 

Si t'atabala no poder deixar de fumar, si has provat pegatines, xiclets, caramels, i d'altres mètodes, no et preocupis. No, el tabac no ha deixat de ser un mal hàbit per a la teva salut, però et portem una notícia que potser et treu una mica de pressió sobre el tema: hi ha pitjors hàbits que aquest, i són més habituals del que creiem. A continuació presentem cinc costums que hauríem d'intentar corregir per no fer mal la nostra salut:

1. Passar tot el dia assegut

Treballes en una oficina, darrere d'un escriptori, estudies i després et poses a fer treballs. Se't fa de nit i t'adones que t'has passat el dia assegut. Estar assegut durant llargs períodes de temps està molt lligat a casos de càncer de pulmó, pròstata i còlon.

Un treballador s'estira després d'un llarg dia de treball | Cedida
 
 

2. Menjar carn

És un hàbit que al nostre país i la nostra cultura és difícil d'abandonar. Si no és el plat principal, sol aparèixer en sofregits o com a condiment en altres menjars, com la pasta, els brous o els arrossos. Les proteïnes animals són riques en IGF-1, una hormona que provoca el creixement de les cèl·lules cancerígenes. Un alt consum de carn pot elevar les teves probabilitats de sofrir càncer al quàdruple.

Filet de carn | Cedida

 

3. Cuinar amb gas natural

Cada vegada que cuines t'exposes al monòxid de carboni que desprèn el gas en ser cremat, a més de diòxid de nitrogen i formaldehid. L'exposició a aquests tres components de forma habitual es considera perillós quant a la salut ambiental. El millor que pots fer és mantenir sempre la cuina ben ventilada per no exposar-te a aquests elements.

Cuinar amb gas natural fa que es desprengui monòxid, perjudicial per a la salut   | Cedida

 

4. No dormir suficient

Moltes vegades treballem, estudiem, o les dues coses, i al final del dia ens falten hores i esgotem el temps, traient-li hores al son, i és el pitjor que es pot fer. La privació crònica de la son és desencadenant de problemes de tensió alta, atacs de cor, obesitat, etc. Almenys s'han de dormir sis o set hores al dia per reduir la taxa de mortalitat.

Dormir les hores adequades és vital pel nostre rendiment diari. | Cedida

5. Cuinar amb l'oli equivocat 

Encara que no tinguis una cuina de gas natural no estàs exempt de perill. S'ha demostrat que a les cuines de molta gent, la cocció ràpida d'olis vegetals també allibera partícules d'aldehid i hidrocarburs, components que es troben al tabac.

L'oli pot desprendre elements cancerígens  | cedida

 


Comentaris

envia el comentari