Els cinc millors Carnavals 2018 de Catalunya

La gresca i la disbauxa s'apoderaran aquest cap de setmana dels municipis catalans

Carnaval
Els cinc millors Carnavals 2018 de Catalunya | Cedida

Des del passat dissabte 3 de febrer fins al pròxim dimecres 14 de febrer, la gresca i la disbauxa s'apoderen de tots els pobles de Catalunya, esdevenint la celebració més folklòrica i amb més color del país. Des de CatalunyaDiari.cat, et mostrem els cinc millors Carnavals de Catalunya, que no et pots perdre aquest 2018. 

Sitges

El Carnaval és la festa més desenfrenada de Sitges. Es tracta d’una festa plena de color i sensualitat, reconeguda mundialment, on s’espera acollir la visita d’unes 300.000 persones.

Amb un total de 44 carrosses, 2.200 persones i 7 dies d’actes lúdics, el Carnaval de Sitges vol tornar a posicionar-se com un dels deu millors Carnavals del món, segons diversos rànquings. I és que els punts forts d’aquest carnaval són les desfilades o Rues que se celebren el diumenge —Rua de la Disbauxa— i el dimarts —Rua de l’Extermini—.

Imatge d'una de les comparses anteriors del Carnaval de Sitges
Imatge d'una de les comparses anteriors del Carnaval de Sitges | Carnaval de Sitges

 

Solsona

La capital del Solsonès presenta un dels Carnavals més emblemàtics de Catalunya. Tot i que la festa solsonina ja va començar aquest passat cap de setmana del 3 i el 4 de febrer, els seus actes centrals es desenvoluparan entre el 8 i el 14 de febrer.

«El programa es mantindrà semblant al dels altres anys» van avançar membres de la Junta de l’Associació de Festes del Carnaval solsoní. Tanmateix, enguany presenten un cartell reivindicatiu on es veu un ruc a la Torre de les Hortes que diu que el Carnaval el portem a dins. No obstant això, i amb la imatge d’una porra penjant, la dissenyadora ha volgut fer una crítica del moment polític actual, «ja que la porra penjada representa una denúncia de la violència i la repressió».

Imatge d'arxiu dels Gegants del Carnaval de Solsona
Imatge d'arxiu dels Gegants del Carnaval de Solsona | Carnaval de Solsona

Torelló

La rua del Carnaval de Terra Endins de Torelló és el moment de culminació de mesos de feina per part de les colles carrossaires, les quals superen les 300 persones cadascuna.

I és que a Torelló són veritables arquitectes de la forma i la imaginació, saben recórrer als més subtils recursos per fer possible el que mai ens hauríem imaginat, mostrant els seus dissenys en una multitudinària rua que concentra unes 25.000 persones.

El fet que el fa diferent de la resta de Carnavals és que el de Torelló no té tanques, i per tant, la gent pot passar pel centre dels carrers i lluir les seves disfresses encara que no siguin de cap colla, el que provoca que a vista d’ocell, es vegi una gran massa humana de colors.

Una de les comparses del Carnaval de Torelló 2017
Una de les comparses del Carnaval de Torelló 2017 | Carnaval de Torelló

 

Platja d’Aro

El Carnaval de Platja d’Aro és el més popular de la Costa Brava i de l’Empordà. Amb una vintena d’activitats amb el carrer com a escenari principal, aquest carnaval es caracteritza pel seu marcat caràcter popular i familiar. L’acte per excel·lència tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de febrer amb la Gran Rua de Carrosses i Comparses.

Una de les comparses del Carnaval de Platja d'Aro 2017
Una de les comparses del Carnaval de Platja d'Aro 2017 | Platja D'aro

 

Vilanova i la Geltrú

El Carnaval és la celebració més emblemàtica de Vilanova i la Geltrú, ja que va ser l’únic carnaval català que va sobreviure a la dictadura franquista. Avui dia, continua centrant-se en la sàtira, atorgant-li un caràcter únic reconegut per la mateixa Generalitat de Catalunya, la qual el va declara Festa Tradicional d’Interès General, segons l’Ajuntament del municipi.

I és que a diferència dels altres carnavals, el de Vilanova es caracteritza per fer una profunda crítica social, on tots els veïns de la ciutat surten a fer sàtira dels esdeveniments sociopolítics que han tingut lloc durant l’any. 

Per als vilanovins, diumenge és el dia gran amb les esperades «comparses» on més de 10.000 parelles surten al carrer amb les banderes de les seves entitats acompanyades per xarangues.

Imatge d'arxiu d'un dels Carnavals de Vilanova i la Geltrú
Imatge d'arxiu d'un dels Carnavals de Vilanova i la Geltrú | Carnaval Vilanova i la Geltrú

 


Comentaris

envia el comentari