Cinc raons que mostren el perill de menjar pa blanc

Tot i que el pa és un aliment quotidià, és més perjudicial del que pensem

El pa blanc pot danyar la nostra salut, més del que pensem. | Cedida

El pa blanc és un aliment bàsic en la nostra alimentació del dia a dia. Però segons revela 'Hoy', ha arribat el moment de reduir el consum d'aquest aliment pels següents motius.

Massa barrejat. El blat ja no pot considerar-se un aliment sa, encara que sigui ecològic o integral, ja que l'actual és massa híbrid. Conté una elevada quantitat de glutamina, una proteïna que tendeix a irritar les parets intestinals, però no conté minerals ni vitamines.

Pobre en fibra, vitamines i minerals. En el pa blanc, la millor part de la farina es retira per donar-li als porcs i a altres animals de granja. En canvi, el blat integral no és bo per a la salut, però almenys conté fibra, vitamines i minerals. Per al pa blanc es retiren del blat el germen i el segó. El resultat és un producte gairebé sense fibra i amb prou feines vitamines ni minerals, un producte que acaba resultant ser senzillament calories sense nutrients essencials.

Massa salat. El pa blanc modern és massa salat, ja que conté una mitjana de 19 grams de sal per quilo de pa. Una barra de pa conté 4,7 grams de sal, la qual cosa suposa gairebé la quantitat màxima diària que recomana ingerir l'Organització Mundial de la Salut.

Massa dolç. El pa utilitza un sucre de combustió ràpida amb un índex glucèmic elevat que provoca un gran desgast d'insulina i reaccions hipoglucèmies. En aquest cas, consumir pa blanc seria pitjor que menjar terrossos de sucre, ja que augmenta escandalosament els nivells de sucre a la sang, fet que afecta el pàncrees i provoca una pujada d'insulina, amb el risc de desenvolupar en un futur resistència a la insulina, diabetis, obesitat i malalties cardiovasculars.

Massa gluten. El blat modern té una gran riquesa en gluten i és una barreja de proteïnes. Com més gluten hi hagi en la farina, més fermenta el pa i es torna més elàstic i esponjós. D'aquesta forma, el pa sembla més apetitós i inflat, i es ven millor. El problema és que el sistema digestiu de moltes persones no tolera les quantitats de gluten que presenta el pa modern. Cal destacar que la intolerància al gluten provoca cansament, dolors abdominals, diarrea, reflux gastroesofàgic, problemes a les articulacions, èczemes i fins i tot trastorns neurològics.

En conclusió, si no hi ha possibilitat d'aconseguir pa autèntic, es pot consumir qualsevol menjar sense necessitat d'acompanyar-lo amb pa. Si estàs acostumat a consumir-ho, et sentiràs més lleuger i amb més energia després d'un menjar sense pa.


Comentaris

envia el comentari