IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Cinc símptomes que podrien mostrar que el teu gos té càncer

El càncer és una de les malalties més comunes entre els gossos

Hem d'estar molt atents als canvis del nostre gos. Foto: Agències

 

 

Baixa el nivell d'activitat. Molts gossos es tornen letàrgics si no es troben bé, tot i que no cal arribar a aquest extrem i si notem algun canvi en el nivell d'activitat que estem acostumats a veure que té, probablement és que alguna cosa no va bé.

Augmenta de pes i se li amplia l'abdomen. Els tumors abdominals són relativament comuns entre els gossos, pel que si notem que el nostre pelut s'engreixa de forma molt ràpida i que el seu abdomen s'engrandeix, és molt probable que pateixin càncer.

Coixera. Si de sobte, i sense haver patit cap lesió, el vostre gos va coix ens podem preocupar. És possible que s'hagi fet mal sense que ho hàgim vist, però si veiem que la coixera dura més d'un dia o dos sense cap motiu aparent, aneu al veterinari perquè el càncer d'ossos pot començar a les potes i els causa un fort dolor que els impedeix aguantar pes. Els càncers d'ossos s'escampen ràpidament, pel que una ràpida detecció és clau per poder actuar.

Pèrdua de la gana. La majoria de gossos no es resisteixen a la mínima oportunitat que tenen de menjar, pel que si veiem que de sobte perd la gana és que alguna cosa no va bé, tot i que no necessàriament ha de ser càncer!

Incontinència urinària. Tot i que normalment quan han d'orinar molts cops o no es poden aguantar és perquè pateixen una infecció a la bufeta, no podem descartar el càncer.


Comentaris

envia el comentari