IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un ciutadà trigarà 54 anys a recuperar un deute de 80.000 euros per culta d'un error judicial

El Joan denuncia que el secretari judicial es va equivocar i va ingressar els diners a la persona que, justament, els hi devia a ell

Ciutat de la Justícia a Barcelona.
Ciutat de la Justícia a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

Per culpa d'un error judicial, un ciutadà trigarà 54 anys en recuperar un deute que s'eleva als 80.000 euros, sense tenir cap mena de responsabilitat. Tal com publica Rac1, els inicis del calvari d'aquest ciutadà anomenat Joan comencen quan la seva dona estava casada amb un altre home. 

«Tenien un pis que va pagar el meu sogre. Aquest home el va hipotecar. Es van separar. La hipoteca continuava vigent. Aleshores em vaig casar amb la meva dona i durant dotze anys vam anar pagant la hipoteca d’aquest senyor. Ho vam denunciar, la sentència ens dona la raó i aquest home ens deu 80.000 euros. Per cobrar-los, un jutge va dir que s’havia d’embargar el pis. Es va fer i va anar a subhasta. Un cop feta, dels diners d’aquest senyor havien de sortir els 80.000 euros que ens deu. Però el secretari judicial es va equivocar i els hi va ingressar a ell, que és qui ens devia els diners»

«Vam tenir una reunió amb el jutge i les dues parts. El jutge va dir que ens ho havia de tornar i ell va dir que ja no els tenia. El jutge es va aixecar i va marxar», explicava en Joan en una entrevista a 'El món a Rac1'. 

«Sentiment d'impotència»

Una situació tan surrealista que en Joan no sabia què fer. Per això, va consultar amb els seus assessors perquè l'ajudessin a trobar una solució, però les respostes d'aquests encara el van deixar més atònit: «El meu advocat em va dir que la llei diu que abans d’anar contra l’Administració pública, primer cal esgotar tots els recursos contra aquest senyor per recuperar els diners. No té propietats. Només té una nòmina i li han embargat 125 euros al mes. Per recuperar els 80.000 euros, necessito 54 anys, sense comptar els interessos». 

A més, com que representa que ja està cobrant el deute, no pot emprendre accions legals contra l'Administració: «Estic aquí atrapat i no puc sortir-ne». «Tots els advocats m'han dit que no puc fer-hi res», diu en Joan, i afegeix que mai cobrarà tot el deute perquè «d'aquí a 54 anys ja no hi arribo».


Comentaris

envia el comentari