IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ciutadans renega del seu origen català i sorgeixen tensions internes

La formació política haurà de reafirmar el seu canvi d'ideari en la seva pròxima Assemblea del 4 i 5 de febrer

Juan Carlos Girauta i Albert Rivera al Congrés dels Diputats | Arxiu

La formació política Ciutadans pretén allunyar-se del seu origen català de manera definitiva, una posició que reafirmarà a la seva pròxima Assemblea del 4 i 5 de febrer. El partit va sorgir l'any 2007 i en el seu text original, referendat el 2011, es presentava com «el fruit madur d'una reacció ciutadana que té el seu origen a Catalunya i que posteriorment es projecta a tota Espanya» i naixia amb la idea de representar els ciutadans amb una ideologia de centreesquerra que no eren nacionalistes.

Però la seva essència canviarà i els seus estatuts ja no faran referència a la qüestió catalana ni a les «polítiques nacionalistes identitàries», un dels puntals del partit en un principi. També canviaran la seva definició, que passarà a ser la d'una formació «constitucionalista, liberal, demòcrata i progressista» i s'eliminarà la paraula «socialisme».

Aquestes modificacions no han estat exemptes de polèmica i han molestat entre un sector de C's, proper a Albert Rivera, que es mostren a favor de mantenir la seu central a Barcelona i no traslladar-la a Madrid. Segons informa okdiario.com, consideren un «error» eliminar el seu origen català perquè suposa esborrar la «personalitat» del partit. La seva posició es basa que Ciutadans va sorgir amb l'objectiu de fer política en «situacions difícils per fer-la» i presenta aquesta singularitat que els fa diferents dels altres partits espanyols.


Comentaris

envia el comentari