Colau vol rescindir el contracte del túnel de Glòries

El projecte estaria paralitzat entre deu i dotze mesos
El govern municipal vol tenir l'aval de tots els grups del consistori | Cedida

 

L'Ajuntament de Barcelona vol rescindir el contracte a la constructora encarregada del túnel de la plaça de les Glòries i licitar de nou el projecte. Això faria que el projecte estés paralitzat entre deu i dotze mesos. Segons el portal 324, Ada Colau busca obtenir el màxim consens per poder tirar endavant la mesura. De moment, el govern municipal vol tenir l'aval de la resta de grups. 

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha assegurat que els informes de què disposen asseguren que ja no es pot recuperar el retard de les obres i que això és motiu per rescindir el contracte i fins i tot imposar una sanció que, en el pitjor dels casos, podria ascendir a dotze milions d'euros. La tinent ha dit també que «cal garantir la màxima seguretat possible i no estem disposats a més retards i a més sobrecostos».

 

Les empreses que van guanyar el concurs l'any 2015 van ser Rogasa, Comsa, Copisa i Benito Arnó. La licitació es va adjudicar per 50 milions d'euros i el túnel, que havia d'estar acabat el febrer d'aquest any, ha comptat amb problemes tècnics que retarden la finalització de les obres fins al desembre de 2018. Els sobrecostos, a més, arriben al 20%. La nova licitació farà que tot el procés s'endarrereixi encara més.