El logo de Telecinco als estudis de la cadena

Un col·laborador de Telecinco, assetjat per la seva opinió sobre Rocío Carrasco

El paparazzi Diego Raval ha llançat un contundent missatge a les seves xarxes socials

El documental de Rocío Carrasco ha generat una allau d'opinions i un enorme debat social que ha traspassat totes les esferes. Des dels platós de televisió fins al carrer, passant per la política. La disparitat d'opinions ha estat molt latent en un cas que ha posat de manifest la polarització de la societat. S'han creat dos bàndols enfrontats i tancats, on només semblen existir les veritats absolutes, sense postures intermèdies. 

Per si no n'hi hagués prou, el documental fa més d'un mes que acapara tots els titulars de la premsa del cor i està sent objecte de debat en tots els platós televisius de Telecinco, un bombardeig d'informació que ha 'desgastat' el tema i ha generat una enorme crispació social. Sense cap dubte, aquest ha estat el caldo de cultiu perfecte per treure tot l'odi i la intolerància que resideix en la societat i es manifesta tant en els platós de televisió com en les xarxes socials.

La cara més amarga del debat social generat al voltant de la docu-sèrie de Rocío Carrasco

No hi ha dubte que el testimoni de Rocío Carrasco a Telecinco ha suposat una fita històrica per haver posat sobre la taula davant milions d'espectadors un tema que ens afecta a tots: la violència de gènere. Les trucades al 016 pràcticament es van duplicar després de l'emissió del documental, unes dades que reflecteixen la necessitat de donar visibilitat a aquest tipus de casos que animen a moltes víctimes en silenci a fer el pas de denunciar.

Però més enllà de la violència de gènere, per a molts, els efectes col·laterals de la docu-sèrie han estat perjudicials perquè no només han servit per posar al punt de mira Antonio David, sinó per exposar públicament una jove per uns fets que va protagonitzar en el passat. Els periodistes i col·laboradors que es posicionen, almenys públicament, a favor de Rocío Flores, com és el cas d'Ana Rosa Quintana, no busquen restar credibilitat al relat de Rocío Carrasco, però si mostrar el patiment que està causant a la jove. Aquesta també ha estat la postura del paparazzi Diego Raval, que ha abordat el tema com a col·laborador de 'Viva la vida'.

Emma García i Diego Raval
Diego Raval ha defensat la seva postura al plató de 'Viva la vida'. | Espanya Diari

Diego Raval denuncia l'assetjament per opinar sobre el documental de Rocío Carrasco

El tertulià ha estat un dels més crítics amb la decisió de Rocío Carrasco de trencar el seu silenci a costa d'enfonsar als seus fills, arribant a advertir que el documental corria perill. «Perilla l'emissió d'aquests capítols. Hi ha moviments judicials que així ho avalen. Rocío Flores està tremendament malament, molt malament. Per salvar-se ella (Carrasco) sacrifica la seva filla. Els propers episodis són molt durs i s'estan reeditant perquè poden portar conseqüències no gaire bones», deia el col·laborador a Telecinco.

No obstant això, les opinions de Diego Raval li han portat alguns problemes. El paparazzi ha utilitzat el seu compte de Twitter per denunciar la campanya d'assetjament que està patint per mostrar la seva opinió sobre el tema i qüestionar algunes parts del relat de Rocío Carrasco. «Vull denunciar públicament les amenaces que estic rebent des del començament de la docu-sèrie. Voleu el meu silenci? Voleu que miri cap a un altre lloc?», ha escrit el col·laborador de 'Viva la vida'. La seva postura està allunyada del corrent general de Telecinco, que atorga completa credibilitat a Rocío Carrasco.

Desconeixem si el fotògraf es refereix a amenaces rebudes per part de la cadena o a les xarxes socials, on les amenaces i els insults estan a l'ordre del dia. De fet, fa uns dies, el criminòleg i pèrit judicial Óscar Tarruella també va denunciar amenaces i insults després d'intervenir en la vuitena emissió de la docu-sèrie, on va oferir la seva valoració professional sobre Antonio David, a qui va descriure com una persona amb «clars trets psicopàtics» i un especialista en la «manipulació sistemàtica de les relacions».