Com cremar una fulla de llorer pot beneficiar la nostra salut

Les seves propietats alleugen dolors digestius i mentals

La planta que tots coneixem per la famosa corona que confeccionaven els romans i els grecs amb aquesta serveix per a moltes coses més. En aquella època ja eren coneguts pels seus efectes calmants, expectorants i relaxants que alleugen la inflamació i la congestió nasal. El llorer posseeix principis actius i oli en les seves fulles, com el cineol, que conté propietats antibacterians, antitusives i antibronquítiques.

Abans que les persones recorreguéssim a medicines i farmàcies amb tanta freqüència, la gent utilitzava remeis més o menys eficaços i més naturals per tractar malalties, també enfortien el sistema immunitari, la resistència al dolor i a l’enteresa mental. No es queda curta tampoc en les propietats digestives i hepàtiques, que milloren la digestió i redueixen els gasos que si s’afegeixen als aliments.

El linannool, un oli essencial que també és present en les seves fulles, té grans propietats relaxants i és molt efectiva per controlar l’ansietat i l’estrès, combatent també la migranya que produeixen. Per poder beneficiar-se d’aquests actius, n’hi ha prou amb cremar la fulla seva sobre un pot, deixant que el fum es distribueixi per l’habitació. El fum no s’ha d’inhalar, sinó que només serveix per perfumar lleugerament l’ambient a manera d’encens.

És important assegurar-se que podem controlar la seva crema. Per això, s’ha de posar sobre una taula buidada i sense cap producte inflamable, donat que la fulla seca pot prendre amb facilitat. El millor és cremar-la sobre un ‘tarro’ amb una mica d’aigua i subjectant-la amb unes pinces per assegurar-nos de no patir cremades. En pocs minuts, quan s’alliberen les olors, es comença a sentir el poder relaxant.


Comentaris

envia el comentari