Com descobrir si t'estan robant Wi-Fi

Canvia la contrasenya i el nom per defecte per algunes claus que siguin difícils d'endevinar.

Com descobrir si t'estan robant Wi-Fi | Tecnovedosos

 

Tot i que existeixen formes de prevenir intrusos a la teva xarxa Wi-FI, sempre sorgeixen noves eines que permeten a usuaris amb males intencions accedir a la teva xarxa sense fil. En teoria és fàcil evitar aquests problemes, simplement hem de protegir el nostre senyal amb una contrasenya, però no podem estar segurs al cent per cent. Tecnovedosos ens ofereix una llista quatre maneres fàcils per saber si ens estan robant el Wi-Fi.

1. Revisa les llums del teu router o mòdem: Normalment el teu accés a Internet serà a través d'un Router. Aquest aparell té unes llums que indiquen l'estat de la xarxa. Si desconnectes tots els teus aparells amb accés a Internet i la llum del Wi-Fi segueix parpellejant, és que hi ha algú més a la teva xarxa.

2. Comprova els dispositius connectats: Els routers sempre tenen una pàgina d'administració. Busca la manera d'accedir a ella i revisar la llista de dispositius connectats. Des d'aquí pots bloquejar qualsevol usuari no desitjat.

3. Configura la teva xarxa: A la mateixa pàgina d'administració pots comprovar les configuracions de la teva connexió. Canvia la contrasenya i el nom per defecte per algunes claus que siguin difícils d'endevinar. Inclou majúscules, números i paraules que no impliquin dades personals.

4. Usa cables: Pot ser una mesura  desgavellada, però la manera més segura que no et robin Wi-Fi és no utilitzar Wi-Fi. Pots activar la xarxa sense fil únicament quan la necessitis per al teu telèfon o Tablet.


Comentaris

envia el comentari