IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Com ensenyar al nostre gos a no estirar de la corretja

Un passeig agradable tant per al nostre gos com per a nosaltres es basa en la tranquil·litat

Els gossos han d'anar al nostre costat, tot i que hi ha cops que sigui difícil d'aconseguir-ho. Foto: L.S.

 

 

Iniciar l'entrenament al més aviat possible. Com és lògic, serà molt més fàcil per nosaltres i també pel nostre gos si l'eduquem des que és un cadell i comença a tenir les seves primeres experiències de passeig. Tampoc hem de pretendre portar el gos quiet al nostre costat com si es tractés d'una competició, però sí que no hauria d'estirar-nos ni avançar-se bruscament.

— Portar llaminadures a la butxaca. Hem d'anar preparats amb les seves llaminadures favorites per recompensar el nostre gos quan faci cas i estigui fent l'acció correcta. A més, si olora les llaminadures també és probable que estigui més estona al nostre costat.

No fer servir corretges extensibles. Si l'objectiu és que el nostre gos camini al nostre costat, les corretges extensibles no són una bona solució. Darrerament és possible que hàgiu observat que es veuen més gossos amb arnesos, i és que utilitzar un arnès abans que un collar és una bona opció si volem vetllar per la salut del nostre gos, ja que qualsevol estrebada amb un collar afecta la zona cervical i fins i tot pot causa greus danys a la columna.

Entrenar en una zona tranquil·la. Per començar a educar el nostre gos és recomanable que busquem una zona amb pocs estímuls i tranquil·la, col·locant la corretja en forma de U de manera que el nostre gos no noti tensió. Un error molt comú consisteix a posar la corretja curta quan veiem una possible amenaça, com un altre gos. Si fem això, el missatge que li estem transmeten al nostre animal és d'inseguretat i per tant reforcem el concepte que allò es tracta d'una amenaça.  

  

— Fer canvis de sentit mentre passegem. Quan veiem que el nostre gos ens avança hem de girar 180 graus i anar fent canvis de sentit convidant-lo a seguir-nos amb un gest. Hem de repetir aquesta acció fins que veiem que ens mira i que quan girem el gos gira amb nosaltres, moment en què podrem detectar que el gos està concentrat en el passeig i, per tant, l'hem de recompensar amb una llaminadura per a gossos.

Aturar-nos si ens estira. Si veiem que el nostre gos comença a avançar-se i tensiona la corretja, ens hem d'aturar i esperar que ell mateix es torni a col·locar al nostre costat per continuar el passeig. És molt important fer això tots els cops que faci falta fins que se n'adoni que estirant, no anirà enlloc.

— Posar-nos davant d'ell. Ens hem de posar davant seu, de cara, sense deixar-lo avançar si veiem que estira fins que s'assegui. De fet així és com ells tallen la trajectòria d'altres gossos, pel que és un llenguatge corporal que entendran.

  

Si només estira quan va al parc, intenteu canviar sempre la ruta que feu per arribar-hi, ja que és probable que la sobreexcitació d'anar al parc el faci estirar perquè ja coneix la destinació i el camí.  

— Molt important: no utilitzar collars de pinxos. Els collars de càstig, entre els quals hi figuren els de pinxos o els d'estrangulament, s'han de descartar per complet ja que causen al nostre gos ferides molt important i en cap cas són útils per ensenyar-los, ja que el que hem de fer és ensenyar en positiu. 

Recompensar sempre el nostre gos. Quan ens faci cas, no estiri de la corretja i quan acabem el passeig o l'entrenament, és important recompensar el gos amb la seva llaminadura favorita reforçant les accions positives i el vincle entre el gos i nosaltres.

  

  


Comentaris

envia el comentari