Com funcionen i per a què serveixen les llums fosfèniques?

Expliquem els beneficis d'aquest tipus de pràctica. | Mònica Bertran / Pixabay

 

Vivim en un món cada vegada més estressant, tenim centenars de coses a fer i patim pressions dins i fora del nostre entorn. Davant d'aquest ritme de vida frenètic és important trobar moments d'estabilitat i pau per poder relaxar-nos i desconnectar de tot allò que genera estrès o ansietat. És fonamental poder-ho fer perquè no hem de deixar que aquestes situacions ens portin fins al nostre límit emocional. Hi ha tècniques molt antigues que ens ajuden a aconseguir això, com la meditació o el ioga, pràctiques que combinen molt bé amb la tàctica dels fosfens, una eina que ajuda al rendiment cognitiu i a mantenir un bon equilibri emocional. Per aquesta tècnica necessitem tan sols un llum fosfènic. En aquest article expliquem com funciona.

Aquesta pràctica es fa mirant un llum especialitzat per a aquest tipus de pràctica. Quan coexisteix el fosfè amb un pensament es produeix un traspàs de l'energia neurològica que la mateixa llum ha provocat en el pensament associat, que es coneix com a 'barreja fosfènica'. És a dir, perquè aquesta tècnica pugui assolir l'objectiu de millora del rendiment cognitiu cal barrejar qualsevol activitat mental, física o emocional amb el fosfè.

Els beneficis d'aquest tipus de pràctica són molts i en volem assenyalar alguns.

—Ajuden a superar les situacions de baix to, les depressions, l'insomni, l'ansietat i l'estrès. Símptomes que cada vegada més ciutadans pateixen i, per tant, ens ajuden a allunyar-nos-hi i trobar l'equilibri.

—Equilibra i dinamitza la nostra personalitat i de forma més indirecta ens ajuda a millorar la nostra empatia.

— L'objectiu principal i que més s0ha observat és la capacitat d'aquesta tècnica per produir un major rendiment cognitiu. Aquest major rendiment s'ha traduït en alguns casos estudiats en una millora del rendiment escolar i, per tant, dels resultats acadèmics.

—També estimulen la part més creativa del cervell i ens ajuden a desenvolupar la intuïció.

—Pel que fa a les emocions, les depuren i ens ajuda a poder crear una estabilitat emocional, un dels objectius més apreciats per a moltes persones, a causa de les dificultats que pateixen molts ciutadans per afrontar alguns temes de forma emocional.

—Un altre dels beneficis és que ens ajuden a connectar amb la consciència personal i milloren la vinculació amb l'entorn. És a dir, ens ajuden a desenvolupar una millor relació amb les persones i el context que ens envolta, una cosa també fonamental en el dia a dia.

—És una excel·lent tècnica per mantenir la nostra salut emocional.

Tot això s'aconsegueix gràcies a l'estimulació neuronal produïda amb la llum natural quan es genera fosfens i gràcies a la neurosincronització, fet que es coneix tècnicament com 'l'activació interhemisfèrica a través de sons alterns'. És una eina que podem compaginar amb altres tècniques de relaxació com les que hem assenyalat abans. És ideal fer-la almenys cinc vegades al dia i es pot fer abans d'anar a dormir o al matí. És un hàbit que podem incloure dins la nostra rutina i que ens pot ajudar molt.


Comentaris

envia el comentari