Com ho he de fer per escalfar bé el menjar al microones?

Els trucs faran que la calor es distribueixi millor per tot el menjar

Microones amb plat d'amanida | CatalunyaDiari

Estem acostumats a posar el menjar dins el microones durant un parell de minuts i ja està. Però hi ha vegades que algunes zones queden més fredes que les altres i cal remoure-ho tot perquè no s'escalfa per igual. Què és el que hem de fer perquè el menjar surti com si estigués acabat de fer? Primerament, escollir un programa adequat, amb el temps i la potència que ens interessi a nosaltres, i posar-hi una tapa especial per microones al damunt per facilitar la circulació de l'aire.

Segons el diari 'El Confidencial', les ones d'aquests electrodomèstics penetren de 2 a 4 cm més o menys, per tant, s'ha de repartir el menjar de forma homogènia per tot el plat per tal que les ones i la calor arribin de manera uniforme a tot el menjar. Aquest truc és molt útil per quan hem d'escalfar pastes, arrossos o un plat molt ple. Quan es tracta d'un caldo, per exemple, s'ha de col·locar un plat invertit, cap per avall, dins del microones, i posar just al damunt l'aliment que es vol escalfar. D'aquesta manera, el plat que hi ha a sota, elevarà l'altre recipient aconseguint així que l'aliment rebi la mateixa calor per totes les zones. 

A més, es recomana utilitzar recipients petits que permetin girar el plat que hi ha dins del microones i distribuir bé la calor a tot el menjar. Finalment, s'aconsella també no introduir aliments amb recipients de plàstic perquè, inclús les carmanyoles, alliberen una dosi tòxica en contactar amb la calor. Sempre és millor, doncs, fer-ho amb recipients de vidre o ceràmica.


Comentaris

envia el comentari