IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Com recórrer Catalunya per carretera pagant el menys possible

Les carreteres A-7 i A-2 són les vies alternatives més segures a les de pagament | Algunes com la C-12, la C-25 o C-51 també ofereixen alternatives més econòmiques

L'autopista AP-7 podria ser gratuïta entre Torredembarra i Vilafranca del Penedès si prospera la proposta del govern català. | Arxiu

Els usuaris de les carreteres catalanes han mostrat el seu descontentament amb el fet que encara s'hagi de pagar per circular per l'AP-7, però en molts casos és gairebé obligatori passar per aquesta via si es vol realitzar el trajecte en poc temps i de forma segura. Hi ha zones on aquesta via és gratuïta, com ara el tram entre les poblacions de Salou i Altafulla, a Tarragona, o el tram entre Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia, dels que es pot entrar i sortir per aquestes poblacions sense pagar res. A Girona també hi ha trams que són gratuïts, com ara el que hi ha entre les poblacions de Fornells de la Selva i Vilademuls. I una nova proposta del Govern al Ministeri de Foment espanyol podria afegir un tram més a aquesta llista: el que va de Torredembarra a Vilafranca del Penedès.

La petició del Govern arriba per intentar solucionar l'alta sinistralitat de l'N-340, que en algunes zones és l'única via disponible per a vehicles de gran tonatge si no volen pagar i passar per l'AP-7. Per aquest motiu, si s'arriba a aprovar aquesta mesura, els usuaris de la via podrien creuar Catalunya per una part molt reduïda del preu actual. En aquest sentit, una persona podria conduir des de Salou fins a Altafulla per l'AP-7 sense pagar, sortir de la via en aquesta última localitat i tornar-hi a entrar per arribar fins a Vilafranca del Penedès. Aquí, el conductor hauria de tornar a sortir de la via per tornar-hi a entrar en direcció a Sant Sadurní d'Anoia, des d'on sí que hauria de pagar la resta del trajecte fins a Barcelona. El mateix ocorreria en el trajecte invers.

Si el que es busca és comoditat a l'hora de conduir, una altra opció —que segueixen molts conductors per cobrir aquest trajecte—, és fer el trajecte entre l'Hospitalet de l'Infant i Altafulla/Torredembarra per l'A-7, via gratuïta, i pagar la resta del trajecte. Però amb aquesta nova normativa, els conductors tindran l'opció de seguir els mateixos passos anteriors per obtenir els mateixos avantatges. A l'àrea de Girona, però, només hi ha un tram gratuït, el que compren entre les localitats de Fornells de la Selva i Vilademuls, però els usuaris solen utilitzar la C-35, paral·lela a l'AP-7 entre Maçanet de la Selva i el Vallès, com a via alternativa per pagar menys, i l'N-II entre Maçanet i la Jonquera.

És a dir, una persona que volgués fer tot el recorregut català de l'AP-7 però sense pagar o pagant el menys possible, hauria de seguir un recorregut similar al següent: Circular per l'N-340 entre Amposta i l'Hospitalet de l'Infant, i després continuar a la mateixa via reconvertida en l'A-7 fins a la sortida d'Altafulla. En aquesta població, abandonar la via i tornar a entrar per fer el recorregut fins a Vilafranca del Penedès, que seria gratuït si s'aprova la demanda del Govern, i fer el mateix procediment entre Vilafranca i Sant Sadurní. Després s'hauria de recórrer el tram entre aquesta població i Cardedeu, on es podria sortir de la via per entrar a la C-35 i fer el recorregut fins a passar Maçanet de la Selva. A partir d'aquesta població, el tram desdoblat de l'A-2 i l'N-II ens portarà fins a Fornells de la Selva. El tram entre aquesta població i Vilademuls de l'AP-7 és gratuït, i en sortir de Girona, l'N-II us farà arribar a la Jonquera. Aquest trajecte augmenta el trajecte complet per l'AP-7 en poc més d'una hora de més, però si teniu temps, podreu ajudar la vostra butxaca.

Si el que es vol fer és sortir de Catalunya per l'A-2/AP-2 en direcció a Lleida i Saragossa, també es pot circular per vies alternatives al tram de pagament de l'AP-2. Des del sud de Catalunya, l'alternativa més clara és circular per la C-12, que neix a Amposta i arriba fins a Maials després de travessar les muntanyes de Vandellòs i Tivissa. Des d'allà, la C-45 ens portarà fins a Fraga, on es pot agafar el tram de l'AP-2 que arriba fins a Saragossa, gairebé tot de pagament. La C-51 des del Vendrell fins a Valls, i l'N-240 fins a Lleida és una altra alternativa més econòmica per cobrir aquest trajecte, amb un altre tram desdoblat de l'A-2 des de la capital lleidatana fins a Fraga per després seguir el mateix recorregut que a l'alternativa anterior. I des de Barcelona, l'A-2 permet arribar fins a Lleida, i després fins a Fraga. La C-25 és la millor opció per prendre aquesta ruta des de Girona, ja que arribarà fins a Cervera i després es podrà agafar l'A-2 per repetir els trajectes mencionats anteriorment.


Comentaris

envia el comentari