Com sona i d'on prové el so de l'Apocalipsi?

El seu origen encara és incert

La fi del món havia d'arribar l'any 2012, segons la previsió dels maies. Això no va anar així, però igualment no va evitar que la xarxa s'omplís de textos i vídeos sobre la desaparició de la nostra civilització. Un dels aspectes que es van comentar va ser el del so de l'Apocalipsi, un fenomen que encara avui dia no s'ha esclarit. Es tracta d'un so semblant al de trompetes combinat amb sorolls metàl·lics que ha enfrontat a diversos experts amb les seves teories. Per la seva banda, la NASA creu que prové del constant moviment  de l'escorça terrestre. Encara que és molt difícil que l'oïda humana pugui escoltar aquest so, en alguns moments concrets és possible.

És més probable que pugui percebre's a la nit o a primera hora del matí, i de manera més potent dins dels edificis que en l'exterior. A més, no tothom pot. Es calcula que només el 2% de la població és capaç de sentir-ho. Encara que la NASA ha intentat donar una explicació, la seva hipòtesi ha estat molt qüestionada. Altres experts apunten que el so es tracta del soroll del trànsit o d'algun tipus d'instal·lació industrial propera, i que la gent ho interpreta com algun fenomen sobrenatural.


Existeixen més teories, però ningú ha pogut provar que la seva és l'autèntica. D'aquesta manera, sense una base científica sòlida, els ciutadans han deixat córrer la seva imaginació i han establert les seves pròpies suposicions. Aquestes poden ser tan surrealistes com que pot ser que algú estigui construint búnquers subterranis o bé que es tracti de la presència de civilitzacions alienígenes. Com veieu, hi ha suggeriments per a tots els gustos i, de moment, ningú coneix la veritat.


Comentaris

envia el comentari