IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un comandant de la Guàrdia Civil va informar cada dia de les novetats sobre Diana Quer als seus pares

Arturo Marcos Sánchez es va convertir en el punt de comunicació entre el cos de seguretat i els familiars de la desapareguda

Arturo Marcos Sánchez va parlar cada dia amb els familiars de Diana Quer
Arturo Marcos Sánchez va parlar cada dia amb els familiars de Diana Quer | Cedida

Arturo Marcos Sánchez serà un nom que difícilment podran oblidar els pares de Diana Quer. Aquest comandant de la Guàrdia Civil va representar un element clau per la família de la jove desapareguda, des que se'n perdés el rastre el 22 d'agost de 2016. A partir d'aquesta data, l'agent del cos de seguretat es va convertir en una font de comunicació constant pels afectats.

«No em cansaré mai d'agrair la seva feina», va reconèixer en una ocasió Juan Carlos Quer, pare de Diana Quer, a 'La Voz de Galicia'. Durant els quasi 500 dies en què no es localitzava el cos de la víctima, Marcos Sánchez va parlar de manera diària amb els seus familiars, als quals també va informar la tràgica notícia del 25 de desembre, quan van trobar el cos sense vida de Diana Quer.

Responsable del cas

Una vegada es va confirmar la desaparició de la jove, Arturo Marcos Sánchez va dirigir la investigació. Inicialment, va recollir el màxim d'informació possible, la qual, més d'un any després, ha estat essencial per desemmascarar a 'El Chicle' com a culpable dels fets. Els testimonis que van aconseguir, els moviments del mòbil de la víctima i les imatges de les càmeres de trànsit han acabat sent elements claus per resoldre el cas.

No obstant això, la falta de proves contundents van evitar que el cas es pogués resoldre abans, motiu pel qual va decidir convertir-se en l'enllaç entre la família i la Guàrdia Civil, per tal que els pares de Diana Quer es mantinguessin informats de l'evolució de les investigacions. Des de l'inici, els va prometre que trobarien a la seva filla, encara que els va acceptar que no ho van fer «de la forma que haguéssim volgut».

L'èxit del cas d'Asunta

El comandant Marcos Sánchez, un dels màxims responsables de la resolució del cas de Diana Quer, també va ser un element clau per poder descobrir les causes de la mort d'Asunta, un dels altres casos d'alt impacte que han tingut lloc a Galícia, el qual va suposar la mort d'una nena, a mans dels seus pares.

En aquella ocasió, succeïda durant el 2013, l'actual agent de la Guàrdia Civil era el capità en cap de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de La Corunya. Aquest cos va ser l'encarregat de trobar les proves necessàries per demostrar la culpabilitat dels pares d'Asunta, els quals van ser els principals responsables de la mort d'aquesta.


Comentaris

envia el comentari