IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Comença la redacció d'un projecte de millora dels Ferrocarrils de la Generalitat a Barcelona

Les millores es destinarien a la construcció de 4,1 quilòmetres de túnels i tres noves estacions

Comença la redacció d'un projecte de millora dels Ferrocarrils de la Generalitat a Barcelona | FGC

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per 1,7 milions d'euros la redacció del projecte bàsic de perllongament de la línia Llobregat - Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) entre les estacions de Plaça Espanya i Gràcia. L'actuació consistirà en la construcció de 4,1 quilòmetres nous de túnel i de tres noves estacions (Hospital Clínic, Francesc Macià i Gràcia) i inclou també la remodelació de la de Plaça Espanya, amb un pressupost estimat de 321 milions d'euros. Segons informa la Generalitat, el termini de redacció del projecte és de deu mesos. En total, es preveu beneficiar més de 19 milions de viatgers anuals, inclosos els usuaris actuals de la línia Llobregat-Anoia.

El perllongament de la línia Llobregat-Anoia, inclosa com a prioritària al Pla Director d'Infraestructures 2011-2020, millorarà i ampliarà la cobertura en transport públic a la Nova Esquerra de l'Eixample, en una zona densament poblada que, a més, compta amb diversos equipaments de rellevància com l'Hospital Clínic o l'Escola Industrial. Segons informa el Departament de Territori, el projecte també afavorirà la connectivitat ferroviària del districte de Gràcia i incrementarà la intermodalitat, ja que les noves estacions facilitaran l'intercanvi amb l'L5, el tramvia —que ara finalitza a la Plaça Francesc Macià sense connexió ferroviària— i altres línies dels FGC.

Amb el perllongament quedaran connectades les línies Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès i els usuaris de la línia Llobregat-Anoia de FGC tindran un accés més directe cap al centre de la ciutat, quan ara han de fer transbordament amb metro (L1 o L3). En total, es preveu beneficiar més de 19 milions de viatgers anuals —inclosos els usuaris actuals de la Llobregat-Anoia—, més de 68.000 usuaris per dia. En paral·lel, el projecte pretén augmentar els usuaris en transport públic i reduir l'ús del vehicle privat —fins a 9.000 usuaris al dia provindrien del vehicle privat— i, d'aquesta manera, contribuir a la descongestió del trànsit i la promoció d'una mobilitat sostenible.
 

La prolongació d'aquesta línia constarà de dos túnels independents de 6,7 metres de diàmetre que s'executaran mitjançant tuneladora. El projecte desenvoluparà la solució prevista a l’estudi informatiu de l’actuació, que comprèn quatre estacions adaptades a persones amb la mobilitat reduïda, tres de les quals seran de nova construcció.

Seran les parades d'Hospital Clínic, que permetrà l'intercanvi amb l'L5 del metro; Francesc Macià, que facilitarà l'intercanvi amb el Trambaix; Gràcia, que connectarà amb la línia d'FGC Barcelona-Vallès; i Plaça Espanya, que comportarà la remodelació del vestíbul de l'estació d'FGC existent i de l'intercanviador amb l'L1 i l'L3 de metro. Actualment, la línia Llobregat-Anoia de FGC té en servei 98 quilòmetres i comprèn 42 estacions, amb una demanda de 23 milions de viatgers anuals. Connecta les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat amb la ciutat de Barcelona, on ara compta només amb dues estacions —Magòria- la Campana i Plaça Espanya—.


Comentaris

envia el comentari