IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Comencen les obres per ampliar l'estació de metro de la Barceloneta

L'objectiu és adaptar aquesta parada a l'augment de gent que l'utilitza

Aquest mes de gener han començat les obres per eixamplar fins a 3,5 metres les escales d'accés a l'estació de metro de la Barceloneta i instal·lar escales mecàniques, per evitar les aglomeracions que es produeixen especialment durant l'estiu a l'únic accés de l'estació. «Quan es va planificar l'estació, tenia un ús molt inferior a l'actual. Ens adaptem a l'increment de passatge dels darrers anys», ha explicat aquest dijous en roda de premsa la regidora de Mobilitat de l'ajuntament i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Mercedes Vidal, que també ha recordat que atenen les demandes veïnals.

L'ús actual de l'estació oscil·la entre 20.000 i 40.000 passatgers diaris, sent els caps de setmana del mes de juliol el moment de més afluència, no només pel turisme, sinó també pels barcelonins que fan servir aquesta parada per accedir a la platja.

Duplicació de l'espai

Els 2,35 metres de l'accés actual es duplicaran fins als 5 metres, dels quals 3,5 seran ocupats per les escales de pedra i la resta correspondrà a una escala mecànica, que actualment no en disposa de cap. Les tasques han començat amb el trasllat de les canalitzacions que hi ha, duraran quatre mesos i es faran de manera que no tinguin cap afectació per als passatgers de la línia que transcorre per aquesta estació, l'L4.

L'actuació costa 512.000 euros a càrrec íntegrament de TMB i forma part del programa d'adaptació i actualització de les estacions de la xarxa de metro, que arriba «després de molts anys sense inversions en el manteniment a causa de la manca de finançament del transport públic, situació que va millorar amb el Pla marc de finançament del transport públic, però que encara no està resolta», ha afirmat Mercedes Vidal.

L'actuació de l'estació de la Barceloneta només se centrarà en l'escala d'accés al carrer però no en els vestíbuls ni a fer més accessos, cosa que TMB considera inviable perquè, tot i que fins al 1990 hi va haver un altre accés cap a la platja i un altre cap a l'estació de França, la construcció de les rondes va ocupar aquests espais.


Comentaris

envia el comentari