Companys de treball tòxics i com detectar-los

Aquest tipus de persona pot fer que no siguem tan productius com podríem

Cal observar bé l'entorn laboral | Cedida

 

Un estudi reflecteix que el 98 per cent de les persones ha experimentat conductes tòxiques en el seu lloc de treball, especialment per part d'algun company o cap, tal com explica el director de la Unitat de Personalitat i Comportament de l'Hospital Ruber Juan Bravo de Madrid (grup QuirónSalud), José Luis Carrasco. «Parlar sobre les relacions tòxiques a la feina pot sonar a tòpic, però hi ha una realitat en la qual dia a dia conviuen milions de treballadors que assumeixen com a part de la seva feina acceptar un tipus de relacions nocives per a la seva salut i, fins i tot, per a la seva productivitat», ha recordat durant una conferència.

I és que, els maltractadors laborals poden ser subtils o directes, però sempre són egoistes, bastant envejosos, insegurs en el fons malgrat aparences de suficiència, i poc donats a la compassió o a sentir-se culpables. A més, tal com ha avisat l'expert, mai se'ls trobarà enfrontant-se als caps per defensar una causa justa i, «el pitjor», amb certa freqüència és que es converteixen en els caps.

  

  

«Algunes de les claus per detectar a un company tòxic és saber que solen ser esquerps, tallants, hostils, critcaires, persecutoris, passiu-agressius, invasius o competitius. En l'altre costat està el 'cap' la toxicitat del qual ve marcada per un caràcter en el qual és intransigent, hipercrític irritable, insegur, contradictori, envejós, passiu-agressiu, insensible i explotador, invasiu o dependent», ha resolt l'expert.


Comentaris

envia el comentari