IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El comportament de la Família Reial amb la mort de Carmen Franco ha molestat als seus familiars

L'aproximament de la reina Sofia, mitjançant una trucada telefònica, ha semblat insuficient per a la família

Los allegados de Carmen Franco están muy dolidos con la Familia Real
Els fills de Carmen Franco, «molt dolguts» amb la Família Reial | Gtres

La mort de Carmen Franco ha generat un gran conflicte entre la família Martínez-Bordiú i els membres de la monarquia, un cop els primers han criticat l'acció de la reialesa, per no acomiadar correctament a la filla del dictador. Així ho han fet saber els mateixos fills de la difunta, els quals han criticat haver rebut una simple trucada de la reina Sofia, oferint el condol a la família.

Carmen Franco va morir el passat 29 de desembre, amb 91 anys, com a conseqüència d'un càncer terminal. Grans personalitats de l'actualitat espanyola van apropar-se en un moment tan tràgic. Destacaven les figures de Beatriz d'Orleans, Isabel Presyler o Juan Miguel Villar Mir, entre d'altres, encara que més va impactar la falta de representació de la Família Reial.

Una relació molt propera

Segons informa 'El Mundo', fonts properes als néts del dictador Francisco Franco, han assegurat que aquests s'han mostrat «molt dolguts» perquè l'única referència arribada des de la monarquia, com a mostra de condol per la mort de la seva mare, hagi sigut una trucada telefònica, la qual només va ser comunicada per la reina Sofia.

La relació entre famílies compta amb grans llaços, pel qual ha sorprès aquesta decisió. Jaime Martínez-Bordiú i el rei Felip van ser amics durant la joventut, fins al punt que el primer va ser convidat a la boda del monarca amb Letícia. També era coneguda l'amistat que unia a Carmen Franco amb Joan Carles i Sofia. Amb aquests arguments, la família continua demanant una explicació per l'absència d'una mostra de condol més adient.

L'admiració de la reina Sofia

La reina Sofia mai va dubtar en oferir belles paraules en dirigir-se a Carmen Franco. Sobre ella, va assegurar que va ser qui va permetre que el testament del dictador sortís a la llum després de la seva mort, permetent que «els espanyols es posicionessin a favor del nou rei», tal com citava el document. Per això, la monarca sempre ha considerat que el títol de duquessa que gaudia la difunta, «el tenia més que guanyat».

Imagen de Carmen Franco y Doña Sofía
Fotografia de Carmen Franco i la reina Sofia | Informalia

Els inconvenients de dir-se Franco

No és la primera vegada que, com a conseqüència del cognom que porten, la família ha lamentat un tracte desfavorable cap a ells. De moment, es desconeix qui presidirà la cerimònia del funeral, el qual es realitzarà el dijous, 11 de gener, a l'església de San Francisco de Borja. La família està acostumada a comptar amb problemes d'aquestes característiques, ja que ser descendents del dictador els ha provocat contratemps en anteriors ocasions.


Comentaris

envia el comentari