IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Què hem de tenir en compte a l'hora de comprar un cotxe?

Vehicles a la venda en un concessionari.
Vehicles a la venda en un concessionari. | Laia Solanellas

Comprar un cotxe no és una cosa que s'hagi de prendre a la lleugera. El teu nou vehicle serà el teu company de viatge durant un llarg període i hauràs d'invertir temps i diners en el procés de compra, així que triar bé és un assumpte de vital importància. Tenir en ment alguns detalls abans de realitzar l'adquisició pot fer que surtis guanyant amb la compra i t'estalviïs problemes en el futur.

A la caça del cotxe perfecte

Abans de tot, el més important és que decideixis quin tipus de cotxe necessites: un de nou o de segona mà? Si el que busques és un cotxe nou, el primer pas és escollir sàviament quin model i tipus de vehicle s'adapta millor a les teves necessitats. Avui dia, l'ampli catàleg disponible al mercat automobilístic respecte a tipus de carburants et permet seleccionar entre els clàssics combustibles fòssils o els propulsats per energies menys contaminants, com els híbrids i els elèctrics.

Encara que el preu d'un vehicle nou és indubtablement més alt que el d'un de segona mà, en els últims anys els plans d'ajudes econòmiques per la compra i les facilitats d'alguns concessionaris han permès que sigui més assequible adquirir un cotxe d'aquestes característiques. Avui dia alguns concessionaris t'ofereixen la possibilitat de finançar la compra a terminis o d'adquirir el teu cotxe antic, pel qual et faran una rebaixa en el preu del nou vehicle, sobretot si és de la mateixa marca que el teu model antic. El desavantatge d'això és que només aconseguiràs una rebaixa en el preu i no liquiditat monetària.

És per això que molts conductors, si tenen un vehicle vell, busquen vendre-ho abans per aconseguir diners amb el qual puguin comprar el seu pròxim cotxe. És una alternativa fàcil, i l'ampli ventall de formes per fer-ho et permet escollir la que millor s'adapti a tu. La venda a un particular és una de les opcions més recurrents, ja que sempre trobaràs conductors disposats a comprar-lo, fins i tot en el teu cercle de coneguts. Altres formes, com la venda a un desballestament o a empreses dedicades exclusivament a la compra de vehicles de segona mà, com ara la web compramostucoche.es o els concessionaris d'ocasió, que et permeten vendre el teu cotxe sense que la distància suposi un problema, ja que són fàcils de localitzar a prop teu.

  

Si ja saps quin cotxe vols, és aconsellable que ho comparis amb els models disponibles en altres punts de venda per assegurar-te que no estàs pagant més innecessàriament. Així mateix, provar el cotxe abans de comprar-lo i calcular la despesa de consum o la seva futura depreciació al llarg dels anys pot fer-te veure més clara la teva elecció.

D'altra banda, si prefereixes un cotxe de segona mà, el principal és assegurar-te que no posseeixi vicis ocults que puguin causar-te problemes per al futur, des impediments legals o tècnics per a la circulació del vehicle (ITV en regla, embargaments fiscals, etc. ) fins a avaries greus. Pots demanar que un tècnic revisi el vehicle perquè trobi els possibles errors, així com fer que calculi el preu que costarien les reparacions futures. D'aquesta manera podràs assegurar-te una compra 100% segura. L'avantatge de comprar un cotxe de segona mà és que pots negociar el preu amb el propietari i arribar a una oferta justa i avantatjosa per a tu.

En resum, adquirir un cotxe no té per què ser un maldecap. Tan sols necessites tenir clar què és el que busques, ja que sempre hi haurà un model que encaixi totalment amb el teu prototip de cotxe ideal.


Comentaris

envia el comentari