La comtessa de Romanones és acomiadada en un emotiu funeral

La dona no va superar la malaltia pulmonar que va patir durant dos anys
Els néts de la comtessa van traslladar el taüt | Catalunyadiari.com

 

La comtessa de Romanones no va poder superar una malaltia pulmonar que la va tenir malalta durant dos anys i dimecres, 11 de desembre, va morir. Aline Griffith es va veure obligada a retirar-se de la vida pública a causa de la seva salut. El seu comiat es va realitzar en una cerimònia íntima, que es va celebrar en el cementiri de Guadalajara, sense premsa i amb els més propers a la difunta.

En el seu comiat, on la van acompanyar familiars directes com Lulú o Carla de Figueroa, entre d'altres, també s'hi trobaven les germanes María i Blanca Suelves, així com el marit d'aquesta última, Ioannes Osorio, importants figures de l'alta societat espanyola. Des d'ara, la comtessa descansarà en el panteó que disposen en el citat cementiri espanyol.

 

La comtessa de Romanones descansarà en el panteó familiar del cementiri de Guadalajara | Catalunyadiari.com

 

Inici del dilema familiar

Un cop donat l'acomiadament a la comtessa de Romanones, comença una història molt diferent entre els membres de la família. Com va advertir la néta de l'aristòcrata, Carla de Figueroa, des d'aquest punt iniciarà una dura batalla entre els diferents hereus d'Aline Griffith, els quals buscaran obtenir la major part de benefici possible després de la seva pèrdua.

 

Per tal d'evitar un conflicte dur entre els seus familiars, la difunta va crear, prèviament a la seva mort, la 'Fundación Aline Condesa Viuda de Romanones', des de la qual gestionava tot el seu patrimoni, així com la conservació, difusió i protecció de la seva herència cultural i material. Aquest organisme és presidit per dos dels seus néts, Luis de Figueroa Sayn-Wittgenstein-Sayn i Juan Figueroa Sayn-Wittgenstein-Sayn, que s'encarregaran d'administrar l'entrega de béns als familiars. 
 

El millor formatge d'Espanya

La comtessa de Romanones va conèixer el territori el 1950, moment en què va quedar totalment enamorada d'aquest, pel que va dedicar la seva vida a la recuperació del terreny que disposava, així com a la millora de l'habitatge. Per aquesta llar, hi van passar grans personalitats espanyoles i internacionals, com van ser la duquessa d'Alba, Lola Flores, Audrey Hepburn o Ava Gardner

 

El territori, a més de la seva bellesa, disposa també de dos altres factors d'importància empresarial. Un d'ells, l'important vedat de caça del qual disposa. L'altre, l'empresa La Retorta de Finca Pascualete, una de les més importants d'Espanya, amb un patrimoni de 46 milions d'euros, la qual es considera que fabrica el millor formatge del món. El seu producte l'han avalat importants cuiners com Arzak.

 

Peces de col·leccionista

Altres dels béns que deixa Aline Griffith, la comtessa de Romanones, són vestits, joies i peces de les quals disposava, les quals queden com a elements de col·leccionista. Aline era coneguda pel seu exquisit gust per la moda, pel que la seva herència serà resguardada de manera exclusiva.

 

Aline, de jove, amb les mencionades joies i vestits | Catalunyadiari.com

 

 

«Elio Berhanyer m'enviava la seva col·lecció a casa cada temporada i jo triava. Mai m'he posat un vestit d'un dissenyador que no fos espanyol. El meu vestit de núvia va ser de Balenciaga. He regalat bona part del meu vestuari i una altra està en museus, però segueixo tenint els armaris plens. I això que no surto a comprar perquè m'avorreix…», compartia la comtessa en una entrevista concedida a ‘El País’.

Comentaris