Primer pla de Concha Velasco

Concha Velasco confessa al seu millor amic el seu drama ocult

Concha Velasco ha vist com la seva vida canviava completament per un problema de salut

La vida de Concha Velasco ha experimentat un canvi molt gran en qüestió de mesos. Fa unes setmanes abandonava casa seva per traslladar-se de manera definitiva a una residència. A l'esmentat centre rep cures les 24 hores i es troba sota el control de professionals que li fan més agradable l'estada.

L'actriu, de 82 anys, presenta certs problemes de mobilitat que li impedien seguir amb la seva carrera artística, però també amb el seu dia a dia. Recentment, un bon amic d'ella, com és el periodista Jesús Mariñas, explicava com evolucionava i es desfeia en elogis cap a la val·lisoletana.

Pel que sembla, Concha s'ha adaptat a la perfecció a la residència. Tracta de portar una vida el més normal possible, rebent moltes visites i sortint els caps de setmana. A més, els seus fills n'estan molt pendents d'ella i del seu benestar.

En un primer moment, Paco i Manuel van decidir que el més convenient era emportar-se-la a viure amb ells. Però amb el pas dels dies van apreciar que allò resultaria molt complicat. Requeria unes cures especials que només se les podrien donar en una institució amb personal qualificat.

En vista d'això, van creure que el millor era internar-la en un centre. Fa uns dies es coneixia que feia temps que l'actriu tenia problemes d'artrosi. Aquesta patologia li va anar minvant la mobilitat fins a deixar-la gairebé en una cadira de rodes.

Concha Velasco i el seu fill
Concha Velasco amb el seu fill Manuel | Europa Press

Manuel Velasco confessava fa poc que la seva mare estava perfectament. Va voler traslladar als seguidors un missatge de tranquil·litat. La seva intenció és continuar protagonitzant moltes portades de revista.

Fins i tot en algun moment es va comentar que Concha Velasco tenia previst continuar amb la seva carrera als teatres. Però van ser els nois els que la van haver de frenar. Entenien que havia arribat el moment de retirar-se dels escenaris, per molt que li fes mal.

Ella estava disposada a continuar actuant. Mai va voler retirar-se, i més d'una vegada es va sentir molesta quan se li va preguntar pel seu final sobre les taules. Les forces no li fallen malgrat que la vegem desplaçant-se amb cadira de rodes.

Una de les persones que millor la coneix és Jesús Mariñas. Desvelava que la val·lisoletana «té molt a explicar de les seves vivències artístiques i personals. És tot un exemple de lliurament».

Afegia que «com a gran artista que ha estat i continua sent, el seu dia a dia encara ens interessa». Va agrair que fos tan sincera a l'hora de detallar la seva situació, fet que haurien d'imitar altres artistes. «Res millor que entendre's, adoptar aquesta postura, de parlar amb claredat i tenir un comportament responsable amb el públic», ha assenyalat.

Concha Velasco amb cadira de rodes i els seus dos fills.
Concha va anar fa uns dies a veure l'obra de Jorge Javier | Europa Press

Segons la seva opinió, la normalització de l'estat de salut «donaria pas a una nova etapa de comunicació humana, més entranyable. Facilitaria una entesa més propera i íntima», va explicar el periodista.

Concha Velasco segueix vinculada al teatre

Concha Velasco no va tenir inconvenient a revelar que s'havia mudat a una residència. Assumeix perfectament aquest estat, i tampoc no té intenció de ser una nosa per als seus fills.

Al centre especialitzat està molt cuidada i es té cura d'ella durant les 24 hores del dia. Es troba com si estigués a casa, però amb l'atenció de personal qualificat. Allà intenta seguir amb la seva vida amb total normalitat.

Fa tot just uns dies se la va poder veure al teatre. En general, solia ser ella la protagonista, però en aquesta ocasió li va tocar asseure's al pati de butaques com una espectadora més. Va acudir a veure l'obra de Jorge Javier Vázquez i el musical d'Antonio Banderas.

Concha Velasco no està disposada que res no li freni. I encara menys quan es tracta de gaudir d'alguna cosa que l'apassiona com és el teatre.