Concha Velasco emocionada amb llàgrimes als ulls

Concha Velasco parla per primer cop sense embuts sobre la seva malaltia

Concha Velasco ha dit a tots els seus fans els problemes de salut que pateix

Concha Velasco està gaudint d'una jubilació més que merescuda. Després de tota una vida dedicada al teatre, el 21 de setembre passat, aquesta famosa actriu es va acomiadar dels escenaris per sempre.

Després de retirar-se, la vida d'aquesta guanyadora d'un Goya ha canviat molt. Tenia un bon estat de salut fins ara, però Velasco fa poc va començar a patir alguns problemes propis de la seva edat.

Concha Velasco durant la presentació de 'La habitación de María'
Concha Velasco es retira dels escenaris després de sis dècades treballant. | Gtres

«En aquests últims mesos el seu estat de salut ha empitjorat, està molt delicada i la seva mobilitat s'ha reduït moltíssim», va dir el seu fill en una entrevista per a la revista ¡Hola!.

I, encara que al principi tant Manuel Velasco com el seu germà van decidir cuidar-la ells mateixos, aviat es van adonar que el millor per a ella era estar en mans de professionals. Així que van decidir internar a la seva mare en una residència. «Per nosaltres estava sent molt complicat. Ella necessita ajuda les 24 hores del dia i no volíem que estigués sola», deia emocionat el fill de Concha Velasco.

Però, aquests problemes de salut no són d'ara, sinó que l'actriu fa uns anys ja va parlar sense embuts sobre aquest tema.

Concha Velasco parla de la seva malaltia

Concha Velasco sempre ha sigut molt sincera amb tots els seus fans i mai no s'ha amagat a l'hora de revelar algunes dades de la seva vida més íntima.

L'agost del 2020, l'actriu va anar a Sábado Deluxe on va parlar, entre altres coses, de la malaltia que avui dia l'ha obligat a viure en una residència. Tot i estar passant per un dels moments més feliços de la seva vida, Concha Velasco va explicar que feia uns quants anys que patia una llarga patologia.

Imatge de Concha Velasco en una cadira de rodes.
Concha Velasco pateix una artrosi que l'ha obligat a anar en cadira de rodes. | Europa Press

«Estic feliç. Em fa vergonya dir-ho en aquest moment en què hi ha gent amb necessitat o que no han sortit d'una malaltia tan llarga com la meva», va dir Concha Velasco. «Estic en el millor moment de la meva vida, que ha de ser sempre el present. Encara que, tinc un problema per l'edat, tinc una artrosi tremenda».

Els periodistes li van preguntar per la seva jubilació i aquesta es va molestar. «No m'agrada que em preguntin si em retiraré. Qui farà els papers de gran si no soc jo? [...] Jo no vull tenir un nòvio. Els de la meva edat no m'agraden perquè són molt grans i els jovenets, per què…», va bromejar.

Els altres problemes de salut de Concha Velasco

Aquests últims anys, Concha Velasco ha tingut molts problemes de salut. Primer, va ser intervinguda per una peritonitis i, després, per una hèrnia. Però, aquesta llista no s'acaba aquí.

Hi va haver un moment en què els metges van pensar que tenia un limfoma estès al pàncrees, encara que finalment va ser a la vesícula. «Ho vaig passar molt malament. Soc molt forta per al dolor, però em vaig venir molt a baix. Plorava, perquè em creia que només això em passava a mi… Tenia por de morir-me».

Tot i ser un dels moments més dolorosos de la seva vida, Concha Velasco va dir que es va sentir molt acompanyada per tots els seus éssers estimats, i pels no tan estimats. «En aquells moments no em va fallar ningú, m'ha trucat gent amb qui no mantenia relació. Per exemple, Marujita Díaz em trucava cada dia».

Concha Velasco, amb els seus dos fills.
Concha Velasco se sent molt acompanyada pels seus estimats. | Europa Press

A la noia ye-ye aquesta trucada la va agafar totalment per sorpresa, ja que no mantenia cap mena de relació amb ella. «Al principi creia que m'estava gravant, però em va quedar clar ben aviat que la seva sinceritat era absoluta. He recuperat molta gent que no sabia que m'estimava tant».

Concha Velasco va voler aprofitar aquesta entrevista per agrair als seus dos fills tot el que van fer per ella en aquell moment. «Quan estava a l'UCI, s'hi quedaven dormint fora, perquè no s'hi pot entrar. M'han ajudat i donar suport. M'han tornat el que jo els he donat».