Condemnen a catorze anys de presó a una dona a Alemanya per matar a vuit nadons

Els assassinats dels petits van ocórrer el 2003, però els cossos van aparèixer l'any passat

L'Audiència de Coburg —Baviera— va condemnar aquest dimecres a catorze anys de presó a una mare, per la mort de vuit nounats, mentre que va absoldre al pare dels nens, al que la Fiscalia imputava complicitat en els fets. 

La dona, de 45 anys, va ser declarada culpable de l'homicidi de quatre d'aquests nadons, que es considera provat que van venir al món vius, mentre que els restants no s'ha pogut establir si van morir en néixer o poc després del part. 

Les morts dels nounats es van produir a partir de 2003, però els cadàvers dels petits van ser trobats de manera fortuïta el novembre de l'any passat, en un habitatge de la localitat bavaresa de Wallenfels, on havia viscut la parella. 

Una persona va alertar llavors a la policia de la macabra troballa, després de trobar restes humanes embolicades en tovalloles i bosses de plàstic en aquesta casa. La parella ja s'hi havia separat i la mare va ser localitzada en una pensió d'una altra població bavaresa, acompanyada d'un altre home. 

L'advocat va explicar que després de cada part, la dona embolicava el cap del nadó en una tovallola i estrenyia si notava senyals de vida, però que no sabia en quants casos va ocórrer exactament; «van poder ser dos, tres o quatre» va assenyalar. 

La Fiscalia havia demanat per a la dona cadena perpètua, amb l'argument que aquesta havia assassinat als seus fills sense cap pressió o emergència que es pugui considerar atenuant, mentre que per al pare va sol·licitar quatre anys de presó. 

«En un cas com aquests són molts els que creuen saber el que és correcte i consideren que correspon tancar per a tota la vida a una mare horrible com aquesta», va apuntar el jutge. No obstant això, correspon a la Justícia «no tractar de justificar», sinó de «establir uns fets», des d'una perspectiva jurídica, i en aquest cas el que es correspon, al seu parer, és una condemna per homicidi en els quatre casos provats.


Comentaris

envia el comentari