IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Condemnen la Generalitat a indemnitzar 35 Mossos d'Esquadra lesionats per agressors insolvents

La justícia considera que la Generalitat és responsable subsidiària en tant que els agents treballen per a ella

Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra | Twitter

Els jutjats contenciosos administratius número 1 i 6 de Barcelona han condemnat la Generalitat a indemnitzar amb 140.000 euros 35 agents dels Mossos d'Esquadra lesionats en acte de servei.

Segons s'explica des del sindicat policial SAP-FEPOL, es tracta de casos en què els autors de les lesions es declaraven insolvents i no feien front a les indemnitzacions, i l'Administració tampoc ho feia. A parer del sindicat, això causava «un sentiment d'indefensió absoluta» als agents, algun dels quals feia «més de cinc anys» que esperaven ser restituïts d'alguna manera. 

  

Des del sindicat s'explica que la justícia s'ha basat en l'anomenat principi d'indemnitat, on si l'autor de les lesions es declara insolvent i l'agent no ha estat compensat, es considera que és l'Administració qui s'ha de fer responsable subsidiària de les lesions dels agents, en tant que treballen per a ella.


El sindicat valora que amb aquesta sentència han pogut aconseguir un dret i crear jurisprudència: «Obliguem al fet que la Generalitat hagi de reconèixer d'ofici aquestes indemnitzacions sense haver d'esperar al fet que se celebri el judici pel qual el mosso va patir les lesions».


Comentaris

envia el comentari