IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Conselleria de Vicepresidència valorava una rebaixa fiscal per evitar el trasllat de seu d'empreses

Existien uns informes que parlaven de la possibilitat de dur a terme aquesta rebaixa en un «escenari de plena recuperació»

Oriol Junqueras durant la concentració del 21-O a Barcelona en contra dels empresonaments dels «Jordis»
Oriol Junqueras durant la concentració del 21-O | CatalunyaDiari.com

 

Amb l'objectiu d'evitar l'onada de canvis de seu social de moltes empreses, fins ara a Catalunya, el Govern de Carles Puigdemont va idear una rebaixa fiscal que mai va arribar a produir-se. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat el diari 'El Español', que assegura que aquesta mesura tindria un impacte considerable en el pressupost català destinat a despesa pública. Els aleshores responsables de xarxes socials de la Conselleria de Vicepresidència, encapçalada per Oriol Junqueras, ho comentaven en un coreeu intervingut per la Guàrdia Civil.

Una rebaixa fiscal «de vital importància»

«Si situem —la rebaixa fiscal— igual o una mica per sobre de l'espanyola, moltes empreses tindran por de ser sancionades i no pagaran a l'Agència de Tributs de Catalunya. El diferencial ha de ser prou important per a motivar aquest canvi», asseguren al correu intervingut .

D'aquesta manera, el responsable de xarxes de la Conselleria busca transmetre el missatge que des del departament s'està treballant en aquesta rebaixa, donant una sensació d'estabilitat econòmica. De fet, al mail s'explicita que existien estimacions del pressupost «d'un nou estat» que posaven de manifest que: «es podria: 1) millorar el sistema fiscal 2) millorar les polítiques públiques i 3) situar la despesa pública en nivells assimilables als països del nostre entorn».

Freixenet, una de les empreses que podria traslladar la seva seu social
Freixenet, una de les empreses que podria traslladar la seva seu social | CatalunyaDiari.com

 

En aquest missatge intern s'explica, de forma anecdòtica, que els amics d'un dels responsables de xarxes consideraven «de vital importància que el Govern faci una proposta de reducció important de l'impost de societat».

Filtrar el missatge als mitjans

Finalment, el document assumeix que en aquell mateix moment, abans de l'empresonament d'Oriol Junqueras, els models de finançament «assumeixen que no fem cap rebaixa», tot i que destaca la importància de difondre el missatge als mitjans i periodistes. De moment, Pimec assegura que unes 1.300 empreses han traslladat la seva seu social fora de Catalunya arran del procés independentista, el que representa poc més d'un 1% de tot el teixit empresarial català.


Comentaris

envia el comentari