IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Consells per a superar el «Blue Monday» el pròxim 16 de gener

El dia més trist de l'any ve donat per la fórmula d'un psicòleg, amb variables com la motivació, el temps i la necessitat de prendre decisions

El pròxim 16 de febrer és el ja famós «Blue Monday» | Cedida

El dilluns 16 de gener serà «el dia més trist de l'any» o «Blue Monday», segons una fórmula que assenyala com a tal al tercer dilluns de l'any. La fórmula 1 / 8C + (Dd) 3 / 8xTI MxNA va ser trobada pel psicòleg de la Universitat de Cardiff Cliff Arnall, la qual no té base científica, com ell mateix ha reconegut, però de fet el «Blue Monday» ja s'ha estès per tot el món.

La C és el factor climàtic. La D representa els deutes adquirits durant el Nadal; el pagament de la targeta de crèdit a final de mes s'acosta de manera inexorable. La d es refereix als diners que es cobra al gener. La T és el temps transcorregut des del Nadal. La I representa el període des l'últim intent fallit de deixar un mal hàbit: els bons propòsits de començament d'any comencen a ser arraconats per a molts. No obstant això, les motivacions també compten i les inclou en amb la lletra M. La NA, al final, és la necessitat d'actuar per canviar la vida.

El professor Arnall, segons apunta The Telegraph, assegura que aquest any el «Blue Monday» podria ser fins i tot més depriment que altres anys causa de l'ascens a la presidència dels Estats Units de Donald Trump i a l'ansietat britànica pel famós «Brexit», seguit de la tristesa ocasionada per la pèrdua de diverses celebritats influents com George Michel o Carrie Fisher.

Per tal de superar aquest fatídic dia, Arnall afirma que la gent podria animar-se enfocant-se en coses que podrien canviar. Així doncs, el professor aconsella «la manera més fàcil de ser feliç és passar més temps amb gent que t'estima i a la que li agrades tal com ets». A més afegeix «utilitzi el Blue Monday com un trampolí per al canvi, ja sigui per baixar de pes, deixar de fumar, embarcar-se en un somni o canviar de feina. Aprofiti al màxim la seva vida i visqui al màxim». També et deixem aquests consells que proporciona Chance perquè no t'ensorris en «el dia més trist de l'any».

1. No et deixis portar pels pensaments que la ment projecta i que distorsionen la realitat. El «Blue Monday» és un dia més, però el vivim amb por al fracàs i per tant és millor no fer res massa important o marcar-se objectius petits i que no frustrin.

2. Realitza activitats agradables. És aconsellable fer exercici i escoltar música.

3. Medita. Controla la teva ment. Aquesta pràctica redueix l'estrès, desenvolupa la teva intel·ligència emocional i ajuda a connectar amb un mateix.

4. Escriu. Ordena els teus pensaments i els teus propòsits. Escriu sobre les teves preocupacions i plasma-les en un paper, que t'aportarà tranquil·litat i perspectiva.

5. Planeja un projecte que et faci molta il·lusió. Busca un pla en què et vingui de gust invertir temps i que et tregui un somriure.


Comentaris

envia el comentari