Consells per estalviar fins a un 22% en el consum de gas

El 5 de març se celebra el dia mundial de l'eficiència energètica

Amb aquests consells per estalviar fins a un 22% en el consum de gas. | Cedida

Cada 5 de març se celebra el dia mundial de l'eficiència energètica, un dia que convida a la reflexió sobre els usos quotidians de l'energia i a la presa de consciència sobre si aquests són adequats o no. Segons l'Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat, l'eficiència energètica es planteja com una de les polítiques de fre per al canvi climàtic al costat del desenvolupament d'energies renovables i una política de transport menys agressiva amb el medi ambient. Però a més de tenir beneficis al planeta, usar l'energia de manera eficient també pot reportar estalvi per a la butxaca. Utilitzar bé l'energia, sigui el que sigui, pot suposar gastar menys diners a final de mes i permetre'ns destinar aquests diners a qualsevol altra cosa.

Des de l'Associació Espanyola del Gas, Sedigas, recalquen que amb un consum eficient del gas, és a dir, utilitzant sol el que realment es necessita, i un correcte manteniment dels aparells alimentats per aquesta energia, les llars podrien estalviar fins a un 22% de l'energia d'aquest tipus que consumeixen. Per a això, segons indiquen des de Sedigas, solament cal seguir els següents consells:

1. Comprovar que els radiadors no tenen aire en el seu interior i purgar-los en cas necessari quan arribi l'època de fred.

2. Instal·lar en l'habitatge finestres de doble vidre i de tancament hermètic per evitar qualsevol possible pèrdua de la calor.

3. No oblidar tancar la clau dels radiadors que es trobin en habitacions buides o sense utilitzar. Si nota la temperatura massa alta, sempre serà millor tancar la clau del radiador a obrir la finestra.

4. No tapar els radiadors amb cortines, mobles ni utilitzar-los per eixugar la roba.

5. Utilitzar termòstats per regular la temperatura en cas que es tingui una calefacció individual. Per cada grau que es deixi de pujar el termòstat s'estalviarà entre un 5% i un 8% d'energia.

6. Mantenir el termòstat de la calefacció a 20 °C durant el dia i baixar-ho a 16° o 18° durant la nit.

7. Aprofitar al màxim la llum solar aixecant les persianes i no ventilar obrint les finestres durant més de 10 minuts. Amb aquest temps és suficient, més provocarà una pèrdua d'energia innecessària.


Comentaris

envia el comentari