Consells per recuperar els hàbits en acabar la Setmana Santa

El doctor Esteban Pérez Almeida dona unes pautes per saber com tornar a la rutina
És important recuperar els hàbits que es tenien abans de marxar de vacances. | CatalunyaDiari

 

Després de gaudir d'uns dies de vacances per passar-ho bé i relaxar-se aquesta Setmana Santa, és hora de tornar a la rutina, els horaris i la vida laboral que havíem deixat enrere. Durant aquests dies hem aprofitat per estar amb la família i els amics, hem canviat els nostres horaris, hem menjat quan hem volgut i el que hem volgut. El doctor Esteban Pérez Almeida apunta com fer front a la falta de son, la mala alimentació i la falta d'exercici al programa 'Fin de Semana'.

El doctor Pérez Almeida ha explicat que és molt important «tornar a l'esmorzar, a un àpat a mig matí, al dinar, al berenar i al sopar», ja que considera imprescindible mantenir els hàbits de menjar que manen al rellotge biològic. És important tornar a menjar fruita, verdura, beure aigua i, sobretot, donar a l'esmorzar la importància que mereix. El primer àpat del dia ha de ser energètic amb «dos o tres peces de fruita» i cal complementar-lo amb un cafè o un té i una torrada de pa integral, segons el doctor.

 

Durant el dinar i el sopar, cal tenir en compte els llegums, un aliment màgic pel nostre organisme perquè ens aporta ferro. El doctor apunta que menjar peix i carn també és bo pels nostres hàbits alimentaris. A més, recomana menjar una fruita a mitja tarda. Pérez destaca que «passejar uns 20 minuts abans d'anar a dormir» ajuda a l'organisme a dormir millor i és molt aconsellable, però que hem de començar a fer exercici a poc a poc i anar augmentant la intensitat. Finalment, el doctor assegura que el fet de recuperar els horaris habituals farà que aconseguim un somni reparador.