'Conspiració' de la reina Sofia contra Joan Carles: la jugada que ho canvia tot

Hauria estat còmplice de Mariano Rajoy

La reina Sofia president els premis Reina Sofia de Pintura
Hauria estat còmplice de Mariano Rajoy | Cedida

La reina Sofia sempre s'ha caracteritzat per mantenir un perfil baix dins de Zarzuela i per haver estat molt elegant en les seves formes i actituds enfront del seu marit, el rei emèrit Joan Carles I. Que la relació entre tots dos no és bona és de sobres conegut per tothom, però ara s'ha tret a la llum una ‘conspiració’ i s'han aportat dades noves que podrien canviar-ho tot.La ‘conspiració’ s'hauria donat entre la reina Sofia i l'anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, els quals haurien facilitat el nomenament de Felip VI com a nou Cap de l'Estat a Espanya després de l'abdicació del seu pare.Un coronel retirat de l'Exèrcit, Amadeo Martínez Inglés, ha publicat un llibre en el qual assegura que «la reina Sofia i Mariano Rajoy van conspirar» per treure Joan Carles del tron i posar a Felip al seu lloc. El llibre, titular ‘Don Joan Carlos. El Rey de las cinco mil amantes’, explica les vivències d'aquest militar d'elit, que coneixia molt bé la vida de l'emèrit, des de la seva infantesa fins a la seva abdicació. «Franco no es fiava d'ell i volia estar al corrent de qualsevol traïció seva a la seva persona o al règim que representava, donades les males relacions amb Joan de Borbó», manifesta l'exoficial. «En contra del que pot pensar molta gent, l'Exèrcit espanyol, sobretot el més poderós i operatiu, el de terra, mai ha estat ni monàrquic, ni de bon tros 'joancarlista', perquè des de la rebel·lió militar de juliol de 1936 es va convertir en franquista a ultrança», afirma Martínez Inglés.

Tampoc té bones paraules per a la reina Sofia

L'opinió de l'excoronel sobre Joan Carles no és bona: l'acusa de ser un home més preocupat per la seva vida sexual que pel seu país o el seu propi matrimoni. De fet, arriba a explicar en el llibre que la reina Sofia va voler divorciar-se de Joan Carles en arribar de la seva lluna de mel, però que Franco ho va evitar, perquè no volia que donessin una imatge llunyana del que és una família idíl·lica.

Arran d'això, la imatge de la reina Sofia tampoc convenç a Martínez Inglés, que opina que no va tenir l'amor propi suficient com per abandonar el seu marit i va preferir conformar-se amb les comoditats que la reialesa espanyola li oferia.


«No tenia on caure morta»

«De magnífica professional, com s'han dirigit a ella bastants personatges de la política i el periodisme espanyol, en té res o molt poc. Aquesta senyora es va quedar aquí a Espanya anys i anys interpretant l'indecorós paper de reina perquè no tenia on caure morta, posant cara a l'assumpte, d'acord amb el famós refrany espanyol que diu 'dona'm pa i anomena'm ximple», escriu Martínez.


«Si hagués estat una persona digna i respectuosa amb si mateixa, li hauria dit al pocavergonya del Borbó: 'Aquí et quedes amb les teves amants i amb el teu poble, que et permet tot'. Però, evidentment, va poder més en ella l'aguantar humiliació rere humiliació amb la idea fixa que el seu fill fos rei algun dia i pogués venjar-se. Això últim ja ho va fer l'any 2014 conspirant amb el govern de Rajoy per forçar l'abdicació del seu 'estimat espòs Juanito'», expressa l'exmilitar.


Comentaris

envia el comentari