IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Consumir bròcoli pot ser beneficiós per evitar problemes intestinals

Ajuda a mantenir un equilibri saludable de la flora intestinal i la vigilància immunològica, i millora la funció de barrera davant els organismes hostes

Consumir brócoli puede ser beneficioso para evitar problemas intestinales
Consumir bròcoli pot ser beneficiós per evitar problemes intestinals | Cedida

Científics de la Penn State University, als Estats Units, han descobert que el consum habitual de bròcoli, o altres verdures com la col o les cols de Brussel·les, pot ser beneficiós per evitar problemes intestinals, segons els resultats d'un estudi amb ratolins els resultats dels quals publica la revista 'Journal of Functional Foods'. «Hi ha moltes raons per les quals volem ajudar a la salut gastrointestinal, tant pels qui ja tenen problemes com per evitar altres patologies també relacionades amb la inflamació intestinal, com l'artritis o les malalties cardiovasculars», ha assenyalat Gary Perdew, principal autor de l'estudi.

Quan la funció de la paret intestinal està sana l'òrgan està protegit de toxines i altres microorganismes que puguin ser perjudicials, al mateix temps que permet als nutrients continuar el seu recorregut. I, segons Perdew, la clau del procés pot ser un receptor en l'intestí anomenat receptor d'hidrocarbur Aryl o AHR, que ajuda al cos a regular la seva reacció a certs contaminants ambientals, així com a desencadenar altres respostes a l'exposició a toxines. En la seva recerca, Perdew i el seu equip van observar que algunes verdures com el bròcoli, les cols de Brussel·les o la col contenen un compost químic orgànic anomenat 'indol glucosinolat', que es descompon en altres compostos entre els quals es troba l'indolocarbazol (ICZ) en l'estómac.

Quan l'ICZ s'uneix i activa el receptor d'hidrocarbur Aryl (AHR) en el revestiment intestinal, ajuda a mantenir un equilibri saludable a la flora intestinal i a la vigilància immunològica, i millora la funció de barrera davant els organismes hostes, segons els investigadors. I això pot ajudar a prevenir determinades patologies com alguns tumors o malaltia de Crohn, causada per la inflamació al revestiment de l'intestí.

Segons Perdew, la hiperactivació de l'AHR pot causar toxicitat, però l'ús de bròcoli per activar el receptor localment —en l'intestí— i podria ajudar a evitar alguns d'aquests problemes. «La dioxina, per exemple, activa aquest receptor, i si ho hiperactiva amb dioxina, causarà toxicitat. Però l'interessant és que activant-ho localment i de forma natural no causa una activació sistèmica», ha explicat. Els investigadors van usar dues línies genètiques de ratolins en l'estudi per centrar-se en l'AHR. Una línia tenia una baixa capacitat per unir ICZ a l'AHR, mentre que l'altra línia tenia una alta capacitat.

Van afegir un 15 per cent de bròcoli a les dietes de tots dos grups de ratolins. I després d'afegir una substància que causa problemes digestius, els investigadors van dir que els ratolins amb una major capacitat per unir tots dos compostos estaven protegits contra un producte químic que va induir problemes digestius. La quantitat utilitzada en l'estudi equivaldria a 3,5 tasses de bròcoli al dia, segons Perdew. «Ara sembla molt, però en realitat no és una gran quantitat si es té en compte que altres verdures poden jugar el mateix efecte», ha apuntat.


Comentaris

envia el comentari