IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Demanen fer hores extres als controladors de l'aeroport del Prat per «l'elevada manca» de plantilla per l'estiu

El dèficit de plantilla que patiran aquest estiu és un punt clau i que l'aeroport necessita suportar

Una imatge del Aeroport del Prat
Una imatge de l'Aeroport del Prat | CatalunyaDiari.cat

L’estira-i-arronsa dels controladors aeris amb les seves empreses sembla no tenir mai fi. O, si més no, sembla revifar cada cert temps, com el bumerang que per més lluny que llancis, sempre acaba tornant.

Amb l’arribada de l’estiu, els problemes creixen a la mateixa velocitat que les ganes de vacances per part dels controladors, molts dels quals redueixen la seva jornada durant aquests tres mesos per tal que les seves vacances coincideixin amb les seves famílies.  

El problema és que amb l’auge dels viatges en avió dels últims temps – sobretot durant l’estiu, que és quan la majoria de gent té vacances – el centre de control de Gavà necessita uns reforços dels quals no disposa. I en aquest punt es troba l’epicentre del terratrèmol.

Les xifres de la configuració de referència surten negatives per tots els dies de l’estiu

Segons informa ‘El Mundo’, a Enaire no li ha quedat altra que acabar enviant un correu electrònic als seus treballadors per instar-los a «revisar les necessitats de reducció de jornada» degut als «dèficits que tenim en aquests moments».

Una iniciativa que no ha agradat gens als treballadors, els quals es troben immersos en un projecte de negociació per tal de reivindicar aspectes com l’incompliment en el règim de descansos diürns o les complicacions que troben a l’hora d’intercanviar torns amb els seus companys.

Terminal T1 de l'aeroport del Prat de Barcelona
Terminal T1 de l'aeroport del Prat de Barcelona | CEDIDA

 

Aquest vegada Usca no secundarà la vaga general

Per la seva banda, el sindicat de controladors Usca – que aquest cop no pensa donar suport a la vaga – vol saber quan i quants controladors destinarà Enaire a Barcelona en els propers mesos, ja que considera que en aquest aspecte recau la clau de tot l’embolic.

Malgrat tot, tenen clar que els problemes no se solucionaran abans que comenci aquest estiu, i això es tradueix en tres mesos més de caos a l’aeroport d’El Prat. Un caos del qual tots patirem les conseqüències, ja que hi ha planificades un total de 12 setmanes consecutives de vaga a partir del 20 de juny, i per tant un total de 200.000 persones es podran veure afectades.


Comentaris

envia el comentari