Converteixen un pis ocupat del Raval en un bordell il·legal

El periodista Lu Martín ha explicat el seu cas als micròfons del programa 'El món a RAC1'

El problema de l'habitatge sacseja des de fa anys el barri del Raval. | Cedida

El periodista i veí del Raval Lu Martín ha explicat un nou cas d'ocupació d'un pis al Raval de Barcelona. Ho ha fet als micròfons del programa 'El món a RAC1'. El més curiós del cas és que un cop els veïns havien guanyat el judici per l'ocupació d'un pis, els demandants van trobar-se que s'havia convertit en un bordell. Tot i aquest fet, Martín denuncia que la sentència judicial ordena el «desallotjament immediat» de l’immoble, però ja fa més de dos mesos i encara no s’ha executat. El periodista ha explicat que els mateixos Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana els van arribar a aconsellar que busquessin una empresa de professionals que fessin fora els ocupants, perquè d'aquesta manera anirien més de pressa que per la via judicial. 

Lu Martín ha explicat que el pis era propietat de la comunitat i que l'estaven rehabilitant: «volíem que fos un pis per cedir-lo al Casal d’Infants del Raval, o donar-lo a lloguer social, o llogar-lo a un preu baix a alguna persona del barri que patís assetjament immobiliari», afirma. Aquesta idea es va truncar quan a finals de febrer dues persones van entrar i ocupar el pis: «venen els Mossos i descobreixen que els ocupes han posat el vàter, la dutxa i una cuina d’Ikea sencera. Hi havia dues persones vivint, d’un dia per l’altre», relata Martín. Els ocupants van mostrar-li un contracte de lloguer que deien que els havia firmat el president de l'escala, que segons ells era italià. Però el contracte era totalment fals, ja que la presidenta de l'escala és la dona de Lu Martín. L'afectat, juntament amb altres veïns de l'escala, van denunciar els fets davant la justícia a principis de març. El 29 d'abril va sortir la sentència en què la jutge ordenava el «desallotjament immediat», tot i que encara avui no s'ha produït. 

Segons Martín, els mateixos agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana li han dit que «si a ells els passés això, no ho denunciarien, sinó que buscarien professionals que es dediquessin a fer-los fora», perquè d'aquesta manera anirien més de pressa que per la via judicial. El periodista assegura que té aquestes declaracions gravades. 

Per acabar-ho d'adobar, mentre esperaven que es desallotgés el pis els veïns van adonar-se que els ocupants ja no hi eren i l'havien cedit a unes prostitutes. Elles fan servir l'immoble com a lloc de feina. «Al pis, ara, hi ha unes senyores que exerceixen la prostitució. A vegades, a les tres del matí, quan van amb les seves parelles ocasionals, s’equivoquen de pis i truquen al meu, desperten la meva filla, em desperten a mi...», ha comentat, indignat, Lu Martín. Finalment, l'afectat ha assegurat que s'ha sentit molt sol i desemparat durant tot aquest procés.


Comentaris

envia el comentari