Corinna confirma que Joan Carles I la va utilitzar com a testaferro

També ha confessat que el monarca tenia comptes a Suïssa a nom del seu cosí

Corinna y el Rey Juan Carlos coincidiendo en un acto público
Corinna i el rei Joan Carles en un acte públic al qual van coincidir  | Cedida

La consultora Corinna zu Sayn-Wittgenstein, que viu a Mònaco, va confessar fa uns tres anys que el rei Joan Carles va utilitzar-la com a testaferro per poder ocultar algunes de les seves propietats i part del seu patrimoni a l'estranger. Així ho va dir en unes gravacions realitzades pel comissari José Manuel Villarejo que aquest dimecres han sortit a la llum.

'El Español' així com 'OK Diario' han estat els mitjans encarregats de donar a conèixer aquestes gravacions, en les quals, Corinna, també afirmava que el rei emèrit tenia comptes a Suïssa a nom del seu cosí. Es tracta d'una informació que ella va donar al comissari, ara a presó preventiva, en una reunió feta a la seva casa de Londres.

Va ser una trobada en la qual Corinna va confessar moltes coses sobre el rei. Llavors va dir que estava vivint un «malson» i que la culpa era de Joan Carles. Segons ella li havia col·locat al seu nom diferents propietats al Marroc i a altres llocs fora d'Espanya. No només això, sinó que en aquells moments se les estava reclamant, però el problema que tenia ella era que, si les tornava a nom d'altres persones, hauria comès un delicte de blanqueig.

Corinna ho explicava així, segons la gravació transcrita per 'El Español': «Posen la propietat dins de l'estructura, fan com un contracte de venda i llavors sembla tot perfecte. Clar, no poden dir que el beneficiari és l'altre. Llavors, sense dir-m'ho, m'ho posen i després diuen: 'Aquesta no vol tornar-li la cosa'. Però si ho faig, és blanqueig», es queixava.

Ella explicava, a més, que no tenia cap tipus de comprensió cap a la seva situació: «m'està posant una pressió bàrbara perquè li torni aquestes coses, però si ho faig, vulnero la llei i puc anar a la presó». És justament en aquest moment de la gravació quan Corinna confessa que el rei la va posar com a testaferro de les seves propietats, ja que, a Mònaco no s'ha de fer cap declaració de patrimoni, «ho han fet amb dues o tres coses i estan posant moltíssima pressió», deia.

Juan Carlos I y Corinna.
Joan Carles I i Corinna  | Europa Press

 

Corinna acusa el rei Joan Carles d'haver posat coses a nom del seu cosí

Corinna seguia explicant la situació dient que les pressions eren per posar aquelles propietats que estaven al seu nom, al nom del cosí del rei Joan Carles, Álvaro Orleans de Borbó. «Ara estan intentant que jo passi aquestes coses a Álvaro a través de Dante. Estan fent-me la guerra perquè jo no vull cometre un delicte», assegurava la dona.

De la mateixa forma, explicava també que, pel seu compte, el rei ja havia posat altres coses a nom del seu cosí: «ells han posat algunes coses a nom del seu cosí, que és Álvaro Orleans de Borbó, que també viu a Mònaco. Llavors els comptes de banc a Suïssa que no han... 'that didn't come back in the amnesty' -ho diu en anglès i vol dir 'que no va tornar en l'amnistia feta pel Govern l'any 2012'- les han posat al seu nom».

Per si no n'hi hagués prou, Corinna encara confessa més coses sobre aquest cosí del rei. D'ell diu que és «el que paga els vols fins a Los Angeles i altres vols privats». També assegurava que «surten de Torrejón per no controlar. De la zona militar. Però és una companyia anglesa. Es diu Air Partners i surten amb els avions llogats. És Álvaro qui està pagant».

Amenaçada pel CNI

Una altra de les coses de les quals parla Corinna és sobre unes suposades amenaces que va rebre per part del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). Segons explica, es van fer dues operacions de les quals ella era el centre de la investigació, l'objectiu era aconseguir la documentació que pogués guardar després dels seus tres anys de relació amb el rei Joan Carles I.

Una de les operacions es va fer a Londres i l'altra a Mónaco, d'aquesta última podrien tenir-ne proves els equips de seguretat d'Alberto de Mónaco i el Ministeri Interior del lloc. Sobre aquest tema, Corinna afirma: «ha estat el mateix servei el que m'ha tret aquests papers de l'oficina a Mònaco el 2012. I sabien perfectament que no hi havia res il·legal en ells».


Comentaris

envia el comentari