IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Córrer descalç podria ajudar a prevenir lesions

Investigadors espanyols han arribat a aquesta conclusió després d'un estudi amb esportistes

Les lesions en l'esport són més freqüents del que ens pensem. Tot i així, existeixen maneres d'evitar-les. En el cas del running, científics de la Universitat de Granada i Jaén indiquen que córrer descalç ajuda a l'hora de poder esquivar les lesions. I és que, segons relata 20minutos, canvia de forma significativa i positiva el recolzament del peu.

Segons expliquen, en córrer descalç es fa un recolzament avançat del peu que millora el contacte amb el terra. En canvi, el calçat actual fa que es produeixi un recolzament retardat del peu, amb la part posterior, que genera pics d'impacte que repercuteixen negativament en la salut, poden t produir malalties cròniques, i en el rendiment esportiu.

Encara que pugui semblar estrany, molts atletes ja han començat a aplicar la tècnica de córrer descalços i a donar-hi suport. En aquest sentit, la revista Journal of Sport and Health Science, va realitzar un estudi de 12 setmanes en què, després que els corredors fessin exercicis de càrrega progressiva en gespa, milloraven la seva tècnica i la rotació del turmell. Tot i així, els investigadors destaquen que, si es vol iniciar aquesta pràctica, el millor és treballar amb professionals de la salut per dissenyar plans personalitzats.


Comentaris

envia el comentari