ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

Els corticoides, antidepressius i antihistamínics, entre els cinc fàrmacs que més engreixen

Augmenten l'apetit o afavoreixen la retenció de líquids

 

Imatge de diversos medicaments| cedida

 

Segons el blog ‘Mujer hoy’, existeixen una sèrie de medicaments que, per la seva composició, els seus principis actius o l'impacte en les persones poden ser especialment perjudicials a l'hora de controlar el pes. En aquest sentit existeixen tres variants: els que augmenten l'apetit, els que inflen i els que produeixen ambdues reaccions. Fruit d'una tipologia o una altra, la veritat és que els individus que els consumin podem ser víctimes d'un augment considerable de pes, amb les seves tares i inconvenients inclosos, també en matèria de salut. Diversos estudis assenyalen aquests cinc fàrmacs com els més importants a tenir en compte:

 

- Antidepressius. Els derivats de ISRS, encarregats d'inhibir selectivament la serotonina, propicien augments de pes significatius. L'explicació ve donada per l'augment del desig de consumir dolços, i tota classe de carbohidrats que, en excés, engreixen.   

 

 

-Corticoides. És alguna cosa que gairebé tothom coneix o ha sentit alguna vegada: els corticoides augmenten l'apetit, la retenció de líquids i el pes. Per aquesta raó, en ser consumits de forma constant s'han de posar a la balança, mai millor dit, els pros del medicament i els seus evidents contres.


-Antihistamínics. Bloquegen l'acció de la histamina, causant de la simptomatologia al·lèrgica. No obstant això, també produeix efectes secundaris tals com la somnolència, l'apatia i, a la llarga, si el consum és generalitzat, un augment de pes, en propiciar l'augment de l'apetit.


-Antihipertensius.  Utilitzats per pal·liar els estralls de la hipertensió, poden ser un medicament obligat si les altres alternatives, com el consum de diürètics, no s'emmotllen a les necessitats del pacient. No obstant això, si bé la seva forma d'actuar pal·lia el problema, afecten la forma en la qual metabolitzem i contribueixen al fet que augmenti el pes.


-Anticonceptius. Molt pràctics per al control de la natalitat, quan actuen a escala hormonal poden desencadenar tot un seguit de reaccions inesperades i problemàtiques. Una d'elles és la retenció de líquids, que pot convertir-se en un problema de pes.