La sèrie sobre la vida de Màxima d'Holanda, titulada simplement Máxima, ha generat un notable enrenou després de la seva reeixida estrena a Antena 3 ja fa uns dies. La ficció, que aborda alguns moments controvertits de la trajectòria de la reina consort dels Països Baixos, ha provocat una barreja de curiositat i preocupació.
Sí, preocupació pels seus seguidors i per observadors de la reialesa. I és que hi ha una pregunta que molts es fan. Ni més ni menys que com s'haurà pres Màxima d'Holanda aquest retrat televisiu de la seva vida?
La sèrie Máxima s'estrena amb un èxit enorme
Máxima és una producció que narra la vida de l'actual reina consort d'Holanda, des dels primers anys a Argentina fins al seu compromís amb Guillem d'Holanda. Protagonitzada per Delfina Chaves i Martijn Lakemeier, la sèrie s'endinsa en aspectes íntims i polèmics de la trajectòria de l'argentina.
Per això la ficció ha captat l'atenció del públic per la seva qualitat i dramatisme. Però també per la controvèrsia que desperta en revelar detalls menys coneguts i potencialment sensibles de l'existència de la reina consort. Per això hi ha preocupació per saber com s'haurà pres ella tot això.
Un dels temes més delicats que aborda la sèrie és el paper de Jorge Horacio Zorreguieta, el pare de Máxima, durant la dictadura de Videla a Argentina. Ell, que va ser ministre d'Agricultura i Ramaderia, no va ser present al casament reial a causa del seu fosc passat, cosa que va generar protestes i debats a Holanda. Aquest aspecte de la sèrie reviu una ferida històrica i personal que ha hagut d'enfrontar al llarg de la seva vida.
A més, també s'explora les relacions sentimentals de l'actual monarca holandesa abans de conèixer el marit. Entre els noms esmentats hi ha Tiziano Iachetti, Max Casá i Federico de Alzaga, que li va demanar matrimoni. Sense oblidar un noble britànic i un milionari.
La sèrie igualment destaca com la jove advocada va aconseguir obrir-se camí a l'alta societat novaiorquesa abans de creuar el seu destí amb el de Guillem a la Fira d'Abril de Sevilla el 1999. La seva història d'amor, que sembla treta d'un conte de fades, va estar marcada per la controvèrsia. Tot i això, ha aconseguit guanyar-se l'afecte i l'admiració del poble holandès, gràcies al seu carisma i dedicació com a reina.
La preocupació per la reina Màxima d'Holanda
L'arribada de la ficció a Espanya ha suscitat preocupació per la monarca. Primer, perquè la sèrie posa sota el focus aspectes controvertits de la seva vida. Segon, perquè podria afectar la percepció pública que n'hi ha.
Els experts en la reialesa assenyalen que, tot i que la sèrie té el potencial d'humanitzar la monarca, corre el risc de revifar velles polèmiques. I, per descomptat, de posar en dubte decisions del passat que la família reial havia preferit deixar enrere.
Més detalls de la sèrie sobre la dona de Guillem d'Holanda
La ficció producció d'Atresmedia, que s'emet en obert, ha estat molt esperada pel públic espanyol i més enllà. Tant és així que a la seva estrena el dia 19 de juny va aconseguir ser líder de la seva franja. Exactament, va obtenir un 13,3% de quota de pantalla i gairebé 2.800.000 espectadors únics.
Amb un repartiment estel·lar i una producció acurada, la sèrie es compon d'un total de sis capítols, de 50 minuts cadascun. A més, és interessant saber que està inspirada en el llibre Máxima Zorreguieta: Madre Patria, escrit per Marcia Luyten.