Muntatge amb les cares de Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz

Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz acaben de perdre gairebé 4 milions d'euros

Cristina Pedroche veu com els negocis de Dabiz Muñoz passen per un mal moment

No està sent una bona època per a Cristina Pedroche. La presentadora de televisió ha comprovat com els negocis del seu marit no estan aconseguint els resultats desitjats. La pandèmia va colpejar amb molta força l'hostaleria i els locals de Dabiz Muñoz no n'han estat una excepció.

Els balanços de comptes de l'exercici 2020 de les seves societats gastronòmiques presenten xifres negatives, segons Vanitatis. L'últim exemple es pot comprovar amb Pig Wings  el holding del xef que és matriu de DiverXo. Va tancar l'any amb unes pèrdues de quatre milions d'euros, que s'atribueixen a la pandèmia i a la liquidació del negoci al Regne Unit.

Per poder tirar endavant els seus projectes, el marit de Pedroche es va veure obligat a sol·licitar un préstec ICO que va pujar a 1,5 milions. El seu restaurant de Londres també va haver de tancar les portes després de no poder contenir les pèrdues constants. La irrupció del coronavirus va suposar tota una frenada per a aquestes empreses.

Era un període de desànim i a Dabiz Muñoz se li va acudir començar a elaborar receptes tradicionals amb el seu toc personal. Allò va aconseguir enganxar una gran quantitat de seguidors. Confessava en una entrevista a El Mundo que s'havia decidit a fer-ho per avorriment i perquè la seva parella l'obligava.

«Feia anys que no cuinava a casa. De sobte m'adono que em ve de gust preparar unes llenties, un arròs en paella, una costella a la brasa. Cuinar-ho, no només menjar-ho», apuntava.

Cristina Pedroche i Dabiz Muñoz
Cristina Pedroche és el gran suport de Dabiz Muñoz | GTRES

Tot i que les xifres no l'han acompanyat durant aquests dos darrers anys, sempre ha intentat mirar el futur amb cert optimisme. Els gestors del xef atribuïen aquestes pèrdues tan elevades a motius «puntuals i excepcionals», com la pandèmia i la clausura de la filial britànica.

Tant ell com Cristina Pedroche són conscients que remuntaran el vol i que en molt poc temps aconseguiran capgirar la situació. «El fet que no s'hagin repartit dividends no vol dir que aquestes societats no segueixin sent rendibles», assenyalen els assessors. Atribueixen el balanç negatiu a la situació originada per la crisi sanitària.

De fet, aquest període de pandèmia li va servir per ensenyar la seva part més creativa. «Ara sento que s'ha obert un nou cicle per al meu equip i per a mi. Crec que té a veure amb haver començat a fer coses diferents», apuntava en una entrevista a EFE.

Després de la crisi sanitària se sentia «més lliure» i oferia un discurs totalment oposat al que donaven els companys del sector. «Jo al maig em veia sense alternativa i sense sortida, i un any gairebé després, de cop i volta, em sento més emprenedor que mai», recalcava.

Cristina Pedroche, el seu gran suport

En els mals moments, Cristina Pedroche ha estat sempre el gran suport de Dabiz Muñoz. No només el va convidar a compartir les seves receptes tradicionals amb els seus seguidors a les xarxes socials. Possiblement li va obrir els ulls per posar en marxa un dels negocis que es va plantejar després de la pandèmia.

Es tractava de GoXo, un servei a domicili, i també té al cap RavioXo, que és una de les obertures més esperades de l'any. Tractarà de donar un toc especial al concepte de la pasta. Aquestes dues propostes s'uniran als coneguts DiverXo i StreetXo, que es localitza a El Corte Inglés de Serrano.

Dabiz Muñoz, marit de Cristina Pedroche
El marit de Pedroche sempre té al cap idees noves | GTRES

Els seus administradors comparteixen l'optimisme de Dabiz Muñoz . Per això fan «una supervisió constant de l'evolució de la situació actual». Expliquen que aquest curs confien aconseguir liquiditat mitjançant l'obtenció de dividends de les societats Dukes Road i Hungry Ants.

En qualsevol cas, la situació no és tan bona com li agradaria Cristina Pedroche. Hi ha una certa «incertesa relacionada amb l'empresa en funcionament». Compte amb un patrimoni negatiu de gairebé 3 milions d'euros que implicaria causa de dissolució.