ÚLTIMA HORA

🔴 Onze morts per coronavirus a Catalunya les darreres 24 hores

La CUP estrena 'Ara comença el Mambo', la pel·lícula per promocionar el referèndum

Després del vídeo «Anaven lents perquè anaven lluny» arriba el segon curtmetratge de la CUP

 

La CUP ha recuperat la furgoneta del procés, que ja va fer servir per a un vídeo electoral el 2015, en un segon 'curtmetratge', on llança el vehicle per un barranc, en una al·legoria de la fi d'aquesta fase un cop s'han aprovat les lleis del referèndum i de transitorietat. La furgoneta és empesa costa amunt per una vintena de persones, entre elles els exdiputats David Fernández i Quim Arrufat i la diputada Gabriela Serra. Un cop el vehicle s'estimba, Anna Gabriel proclama «Ara comença el mambo!» i tot seguit el regidor de la CUP a Vic Joan Coma trenca i bat un ou,, en una al·lusió a la frase que va dir en un ple i que el va dur a l'Audiència Nacional per un presumpte delicte d'incitació a la sedició.

El vídeo acaba amb desenes de persones ballant un mambo i amb diverses frases que fan referència al procés polític per arribar fins a l'aprovació de les lleis de desconnexió. Entre altres cites s'hi pot llegir «Caminante no hay camino» d'Antonio Machado o «El procés és el càstig» de Frank Kafka. En el vídeo electoral del 2015 de la CUP exdiputats com David Fernández o Quim Arrufat i alguns dels membres de la llista al 27-S com Antonio Baños o Anna Gabriel s'interpretaven a ells mateixos en una mena de 'road movie' en què l'avaria de la vella furgoneta representava les dificultats per tirar endavant el procés sobiranista.

 

El clip no ha tardat a fer-se viral a les xarxes socials, i ha acumulat en tan sols unes hores molts comentaris,'retwits' i desenes de 'm'agrada'. Mentre alguns els felicitaven per la originalitat del curt, alguns altres lamentaven que la famosa furgoneta hagi acabat destrossada. 

 

 

 

 Comentaris

envia el comentari