IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La cura de les dents, important per a la salut

Tenir unes dents i boca sanes és important per a la salut de la resta del cos i per tenir bones relacions personals. Cal prestar molta atenció.

Es diu que els ulls són el mirall de l'ànima però, una boca ben cuidada, també fa molt com a full de presentació. Un somriure bonic és una cosa que atrau la gent. No només és qüestió d'estètica, també és necessari tenir una boca sana per realitzar certes funcions com mastegar bé els aliments abans d'engolir, igualment tenir una boca atractiva i ben cuidada ajuda a què tinguem bones relacions amb els altres.

La salut bucodental és molt important.

 

Tot just al contrari, no tenir unes dents sanes i fortes i una boca bonica, pot provocar a més d'algunes malalties, seriosos problemes d'autoestima i no tenir relacions saludables.

Tenir unes dents sanes i fortes és, després del que hem explicat, una cosa que no es pot deixar passar, i hem de prestar molta atenció a la salut bucodental. Encara que això no vol dir que no es pugui tenir algun problema relacionat amb les dents en algun moment de la vida. Si apareixen molèsties relacionades amb les dents i la boca, existeixen tècniques molt avançades que ens ajudaran a recuperar la salut bucodental. Sempre comptant amb el millor equip tècnic i humà com és el cas de la Clínica dental Marín García.

L'ús de les tècniques més avançades

La tecnologia ha avançat molt en els darrers anys i s'ha implementat en tots els aspectes de la vida. La qüestió de la salut és un tema molt important i s'estan utilitzant tècniques més avançades per permetre'ns tenir una qualitat de vida millor. En el sector de la cura de la salut dental també s'estan utilitzant tots els mitjans tecnològics que hi ha a la seva disposició per a donar el millor tractament als pacients.

Aquestes tècniques van des de la radiologia en 4D fins a tractaments estètics amb noves tècniques per al blanquejament de les dents, o teràpies alternatives per a retornar la bellesa natural a les dents i al somriure. 

Tothom hauria de fer-se una neteja bucal al dentista, com a mínim, un cop a l'any o dos. Es tinguin implants de dents o no, mantenir la salut no és només anar al dentista a les revisions periòdiques per evitar aquests possibles problemes. En cas de ser necessari, fins i tot es poden fer estudis de la flora bacteriana i la placa de les nostres dents per conèixer el perill que poden estar corrent i, en cas de ser necessari, iniciar un tractament. La prevenció és la millor opció.

Per què és tan important tenir cura de les dents

Abans hem dit que no només era una qüestió estètica, sinó que les dents i la bona salut de la boca afecten altres aspectes de la vida. Per exemple, sense les dents no podem parlar correctament. Quan falten dents hi ha lletres que ens costa dir o no es poden pronunciar. Aquelles persones a les quals els hi falten dents poden tenir altres tipus de problemes de salut. Gràcies a una dentadura sana es pot mastegar bé els aliments i tragar-los, així comença el procés que coneixem com digestió, però quan comencen a faltar peces dentals hi ha aliments que, com que no els podem mastegar, comencen a desaparèixer de la dieta. Com més peces faltin més difícil és poder menjar de forma sana i equilibrada. El menjar s'acaba limitant a purés i aliments en estat líquid, i això comporta problemes de salut.

Les relacions amb altres persones es poden veure afectades ja que, com que no poden parlar correctament o no poden somriure bé, les persones tenen baixa autoestima. I si la neteja bucal no és la idònia, pot aparèixer un dels mals que a ningú li agrada com és l'halitosi. Val la pena portar un bon manteniment de la salut de la boca i les dents.


Comentaris

envia el comentari