Després d'anar al funeral de Juan Gómez-Acebo, aquest dilluns, 9 de setembre, la reina Letícia va reaparèixer a la missa funeral d'Alejandro Fernández d'Araoz. Moment en què la monarca va lluir una de les joies que ha heretat de la seva sogra, la senyora Sofia.
La dona de Felip VI va acudir a aquest acte litúrgic vestida de rigorós dol. No obstant això, el que més va destacar del seu estilisme va ser el colofó que fa anys va pertànyer a la reina emèrita i que, a l'origen, va ser part de la col·lecció de la reina Maria Cristina d'Habsburg.
El colofó de la reina Letícia presenta una perla en forma de llàgrima al centre envoltada d'una dotzena de diamants en talla brillant. A més, de la perla principal penja un altre diamant en talla coixinet, així com una perilla de nacre de grans dimensions.
No hi ha cap dubte que el conjunt d'aquesta joia que va pertànyer a Sofia crea un efecte enlluernador que capta l'atenció de tots aquells que l'observen.
La història que s'amaga darrere del colofó que la reina Letícia va heretar de la senyora Sofia
El colofó, conegut per la seva sofisticació i bellesa, està documentat entre les joies de la reina Maria Cristina. No obstant això, la primera vegada que el vam veure posat a la reina Letícia va ser el 12 d'octubre del 2017, durant la desfilada de les Forces Armades.
Des de llavors, la peça s'ha convertit en un símbol important al joier reial de la monarca. Tant és així que, dilluns passat, la dona de Felip VI ho va escollir per acudir a la missa funeral d'Alejandro Fernández d'Araoz.
El colofó té una rica història que es remunta a principis del segle XX. Tal com s'ha confirmat, va ser un regal de casaments per a la senyora Maria de les Mercedes, esposa d'Alfons XII, i posteriorment va passar a les mans de la senyora Maria Cristina.
A la dècada dels vuitanta, la reina Sofia va començar a lluir aquesta peça en diverses ocasions, consolidant-la com un element icònic en la seva col·lecció personal de joies.
Segons explica la llegenda, aquest colofó podria haver estat creat a partir d'un pendent de la reina Maria de les Mercedes, la primera esposa d'Alfons XII. Tot i això, aquest origen no està confirmat, i els experts en joieria han expressat els seus dubtes sobre la veracitat d'aquesta història a causa de la mida i característiques de la peça.
Tot i els rumors, el que és innegable és el valor sentimental i històric que aquest fermall té per a la família reial. Per a la reina Letícia, portar aquesta joia no només representa un vincle amb la sogra, sinó també amb la rica herència històrica de la monarquia del nostre país.