Primer pla de Dani Martín.

Dani Martín i la seva germana Míriam: la causa real de la seva mort

Dani Martín va dedicar una cançó a la seva germana morta

Dani Martín no ha tingut un passat fàcil. Com bé saben els seus fans, el cantant va patir molt quan la seva germana gran va morir. Des d'aleshores, li ha dedicat cançons, l'ha recordat en entrevistes i ha parlat d'ella en innumerables concerts. 

El 9 de febrer del 2009 va ser el dia que Míriam, la germana de Dani Martín, va morir. Un dia marcat en vermell al calendari del cantant. Des d'aquell dia, no ha tornat a ser el mateix. Ni ell ni la seva família.

Dani Martín: la seva germana Míriam

Miriam tenia 35 anys quan va morir el 2009, dos més que Dani Martín. Tots dos tenien molt bona relació i la seva pèrdua va suposar un abans i un després a la vida del cantant.

Dani Martín no la va poder plorar com va voler i és que va optar pel paper protector als seus pares que acabaven de perdre una filla. «Sempre havia pensat que, per la meva sensibilitat, si algun dia em passés el que em va passar, m'enfonsaria, que no seria capaç de seguir. I de sobte em vaig trobar estirant de la meva família, intentant alegrar-los, sent el somriure per als meus pares», va explicar a 'Elle' el 2010.

Fotomuntatge de Dani Martín i els seus pares, Manolo i Carmen
Dani Martín va optar pel paper de protector amb els seus pares quan la seva germana va morir | La Noticia Digital

A la revista Jot Down també els va explicar com es va sentir en aquell moment: «Agafaré el rol 'salvaré els meus pares perquè estiguin bé'. Jo també tenia pena, però la vaig guardar en una habitacioneta. Ells em van donar una lliçó de vida que flipes: l'endemà estaven treballant tots dos».

Així comentava que, entre tots tres, van aconseguir que no els sobrepassés «la pena. He après un munt d'aquella situació, el que em passa ara és que m'encantaria tenir la meva germana aquí. Va ser una lliçó, dels meus pares i de la vida».

La causa de la mort de la germana de Dani Martín

Però, de què va morir la germana de Dani Martín als 35 anys? Sense que ningú s'ho esperés, de manera sobtada, Míriam va morir a causa d'un infart cerebral.

Dani Martín
Dani Martín es va tatuar dues M al canell: Míriam Martín | GTRES

La Míriam va morir deixant enrere una filla petita i el seu marit. Era ballarina professional de conservatori, així ho va explicar Dani Martín al videoclip de la cançó que li va dedicar. A més, Míriam, quan era petita, va compartir acadèmia de ball amb Mónica i Penélope Cruz.

La cançó de Dani Martín a la seva germana

Com m'agradaria explicar-te, així es diu la cançó que li va dedicar Dani Martín a la seva germana l'abril del 2021. A la mateixa li explica tot el que li ha passat durant aquests anys a ell i a la seva família. A més, al videoclip, recrea l'acadèmia de ball en què Míriam es va formar.

«Com m'agradaria explicar-te que el cant ja es va acabar. Que me'n recordo cada dimarts quan menjàvem tots dos, del teu folret polar, del teu somriure tan trist»... Així comencen els primers versos de la cançó on li explica que 'El Canto del Boig' «es va acabar».

No obstant això, no va ser la primera cançó que li va dedicar: aquesta cançó va ser Lamento, el primer single del seu primer àlbum en solitari. «Perquè ja no et tinc, eres la meva vida i ja no hi ets i sé que ja no hi ets. Que em castigui el cel per si alguna cosa vaig fer malament».

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Amb paraules tan tristos, Dani Martín la recorda diàriament i sempre que pot, s'hi inspira per a una cançó. «T'espero sempre a l'escala on em solies cridar 'a les nou em piro'», recorda el cantant a la seva cançó.