Rocío Carrasco de perfil amb el cabell curt

Qui està darrere de l'adeu de Rocío Carrasco a Telecinco: nova mà negra

Es mantindrà allunyada dels platós de cara a l'estrena de 'En el nombre de Rocío'

Telecinco sembla estar preparant un canvi d'estratègia pel que fa al cas de Rocío Carrasco.

Les últimes informacions apunten que la filla de Rocío Jurado es mantindrà allunyada dels platós durant un temps. Sense aparicions puntuals a Sálvame ni a programes especials com Montealto: regreso a la casa.

Les tres entregues emeses, Papeles de la rota, Licencia para hablar i El precio del silencio, han servit per conèixer alguns dels temes que seran profundament tractats en un futur no gaire llunyà.

Rocío Carrasco amb Jorge Javier Vázquez
Rocío Carrasco es prendrà un temps de descans televisiu després d'acabar 'Montealto'. | Mediaset

Tot i això, de moment, Rocío s'ha acomiadat després de tancar totes les estances de la casa on va viure quan era una nena, amb l'objectiu de deixar descansar el tema i evitar la sobreexposició de cara a l'estrena de la segona part de la seva sèrie documental.

Però el més curiós és que aquesta decisió no l'ha pres la mateixa Rocío Carrasco. Encara més, podria ser fruit d'una estratègia presa per una persona molt concreta de la cadena, que ha optat per fer aquest inesperat gir de guió.

El canvi d'estratègia de Telecinco amb Rocío Carrasco

Segons publicava La Razón, aquesta mateixa setmana la cadena donava l'ordre que, de moment, no es parlés més ni s'emetessin més continguts sobre la dona de Fidel Albiac, sobre Rocío Flores o sobre Antonio David. Una estratègia que s'hauria demanat que s'apliqués a totes les redaccions, independentment de la productora.

Això no vol dir que Rosa Benito, Rocío Flores o Gloria Camila deixaran d'exercir les seves funcions com a col·laboradores dels seus respectius programes. Ni de bon tros.

Tot i això, sí que es deixa entreveure una intenció de reduir la cobertura mediàtica sobre el conflicte familiar i donar descans a un cas que ja ha ocupat infinitat d'hores a la pantalla.

Rocío Carrasco i Jorge Javier Vázquez
Rocío Carrasco tindrà menys protagonisme a Telecinco. | Mediaset

 

La sobreexposició continuada del tema, unida a les males dades d'audiència de la cadena, haurien estat decisives en aquesta decisió. Segons apunta Federico Jiménez Losantos, tot és degut a una ordre procedent de la direcció.

La persona darrere de l'adeu temporal de Rocío Carrasco

El periodista Federico Jiménez Losantos no té cap dubte de qui és el responsable de la desaparició momentània de Rocío Carrasco a Telecinco.

Assegura que la cadena és conscient de la «pèrdua de publicitat i reputació» que ha patit pel cas i pretén canviar el rumb de la programació per recuperar l'audiència.

«El planeta Rociíto desapareix el mateix dia que pren possessió el nou president de Mediaset España, Borja Prado. Echevarría ja no estava per res, però aquest sí. És un home d'Itàlia i el resultat econòmic és dolent, amb Antena 3 superant Telecinco gairebé sense cap esforç. Ells mateixos s'han enfonsat. Prado és un executor. Tant de bo ho faci i recuperi el Sálvame que vam conèixer, la crònica rosa menys política», deia Federico Jiménez a la crònica social del seu programa.

Tot i aquestes informacions, no podem oblidar que el projecte de Rociíto a Telecinco segueix en marxa.

En el nombre de Rocío veurà la llum aviat i promet generar un tsunami mediàtic que implicarà molts dels seus familiars. Especialment al vidu de la seva mare, Ortega Cano, i als seus oncles, Gloria i Amador Mohedano.

Muntatge fotogràfic de Rocío Carrasco i José Ortega Cano.
Ortega Cano serà un dels protagonistes principals de 'En el nombre de Rocio'. | CatalunyaDiari
 

Encara no hi ha cap data prevista per a l'emissió de la sèrie de Rocío Carrasco, però el que sí que se sap és que el projecte no s'ha aturat en cap moment.

Tot i que alguns rumors van apuntar cap a la possible cancel·lació del documental, ja sabem que tot ha seguit endavant. Els enregistraments ja han finalitzat i la peça audiovisual ja es troba en procés de muntatge.